Novosti

U nedjelju, 4. kolovoza – jubilarne 35. seoske igre u Salinovcu

Ponedjeljak

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec u nedjelju će, 4. kolovoza, biti domaćin najpoznatije pučke sportsko-rekreacijske manifestacije ivanečkoga kraja – jubilarnih 35. seoskih igara.

Festival starih sportova će se, prema tradiciji, održati na igralištu kod stare škole, a nakon svečanog mimohoda, postrojavanja i pozdravnih riječi domaćina bit će otvoren oko 9.30 sati.

Na natjecanju će sudjelovati desetak ekipa s područja cijele Varaždinske županije, a prijavljene su i ekipe iz Međimurske, Brodsko – posavske te Virovitičko – podravske županije.

Natjecatelji koji se tijekom cijele godine pripremaju za takmičenja u najstarijim sportskim disciplinama snage će odmjeriti u sljedećim sportovima: skoku s mjesta, hodanju na štakama, sastavljanju pluga, potezanju štapom, penjanju na stup, nošenju košare na glavi, trčanju u vreći, u vožnji živih tačaka, bikovanju, bacanju kamena s ramena, potezanju užetom za žene i muškarce, a u posebnoj kategoriji nastupit će i pridružene ekipe „muzikanata“ seoskih igara.

Manifestacija se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Grada Ivanca.

Ove su godine Seoske igre u Salinovcu uvrštene u apliciran i odobren projekt "Provedba sportsko rekreativnih sadržaja DŠR-a Salinovec", koji je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport kroz Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2019. godini.

Podsjetimo, ukupna vrijednost predmetnog projekta, koji djelomično sufinancira i Seoske igre, je 42.140 kuna, a Središnji ured je DŠR-u Salinovec bespovratno odobrio iznos od 32.740 kuna, koliko je i bilo potraživano u sklopu projektne prijave.

print