Novosti

Radovi na energetskoj obnovi Društvenog doma Lančić-Knapić teku prema zadanoj dinamici

Petak

Tijekom srpnja gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić sa suradnicima i predstavnicima poduzeća IPC - inženjering d.o.o., koje je zaduženo za stručni nadzor radova, obišao je radilište na energetskoj obnovi Društvenog doma Lančić – Knapić. 

Energetska obnova Društvenog doma Lančić-Knapić je EU projekt Grada Ivanca koji se posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj – Operativni program konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.     

Radovi na energetskoj obnovi teku prema zadanoj dinamici. U prvoj fazi radova izvršena je demontaža, rušenje i uklanjanje te zemljani radovi. Također, završeni su zidarski i izolaterski radovi. Trenutno se obavljaju  podopolagački radovi.

Cjelokupna energetska obnova obuhvaća: toplinsku izolaciju, zamjenu stolarije, nove strojarske i elektro instalacije, postavljanje trošila u funkciji energetske učinkovitosti te zamjenu neučinkovitih rasvjetnih tijela. Također, projektom je planirana i zamjena postojećeg sustava grijanja s grijanjem preko kondenzacijskog kotla i radijatora s termostatskim radijatorskim ventilima, a uspostavit će se i sustav pripreme potrošne tople vode preko solarnih kolektora.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove doma jest 1.080.357,63 kuna, od čega EU sufinanciranje iznosi bespovratnih 526.495,60 kuna.

Grad Ivanec je u provedenom postupku javne nabave izvođenje radova vrijednih 991.389,23 kuna povjerio tvrtki MIPCRO d.o.o. iz Ivanca.

print