Novosti

Započeli radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta

Četvrtak

Ovaj tjedan započeli su radovi iz godišnjeg Programa modernizacije nerazvrstanih cesta i to građenjem nerazvrstane ceste u Jerovcu Gornjem. Konkretno, u tijeku je izgradnja putova u zaseoku Krtanjeki.

Početak radova u Jerovcu, u srijedu, 24. srpnja obišli su predstavnici gradskih službi zajedno s predstavnicima Mjesnog odbora.

Izvođenje radova temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave dodijeljeno je poduzeću PZC d.d.

Predviđeno je da će se tijekom ove godine na području grada Ivanca modernizirati još 4 kilometra prometnica.

Osim Jerovca, u 2019. godini izvoditi će se radovi na području ostalih  mjesnih odbora, a to su Ivanečki Vrhovec, Prigorec, Margečan, Radovan, Cerje Tužno, Lukavec, Gačice, Stažnjevec, Horvatsko i Ribić Breg.

U Ivancu će se u sklopu ovogodišnjeg Programa izvoditi  radovi na proširenju Gajeve ulice i na dijelu parkirališta te asfaltiranje spoja ulice L. Šabana i V. Nazora. U planu je i uređenje javne površine parkirališta i prilaza u ulici L. Šabana, kao i izgradnja potpornog zida u Frankopanskoj ulici.

Navedeni radovi dio su petogodišnjeg Programa modernizacije nerazvrstanih cesta na području Grada Ivanca za razdoblje 2018. do 2022.

Ukupna vrijednost radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta u 2019. godini je 3,3 milijuna kuna.

Ovogodišnji je Program modernizacije nerazvrstanih cesta temeljem uspješno aplicirane projektne prijave poduprlo i Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dodijelivši Gradu Ivancu 391.000 kuna bespovratnih sredstava. Projektna prijava podnesena je i odobrena u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje projekata JLS-a za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini.

print