Novosti

25. sjednica Gradskog vijeća Ivanec sazvana je za ponedjeljak, 29. srpnja

Srijeda

Za ponedjeljak, 29. srpnja sazvana je 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca. Na dnevnom redu sazvane sjednice nalazi se 16 točaka, među kojima se ističe Odluka o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Ivanca te Odluka o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja zone užeg centra Ivanca.

Također, na dnevnom je redu i donošenje Odluke o komunalnim djelatnostima, Odluke o komunalnom redu te donošenje Odluke o odori i iskaznici i oznaci komunalnog redara.

Važna pitanja koja će se u ponedjeljak naći pred ivanečkim vijećnicima vezana su uz donošenje Odluke o načinu i naplati parkiranja na javnim parkiralištima na području grada Ivanca, a donosi se i izmjena Odluke o uređenju prometa na području grada Ivanca.

Još se jedna izmjena odluke našla na dnevnom redu srpanjske sjednice, a riječ je o izmjeni Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

Nadalje, Gradsko vijeće donijet će i Odluku o davanju na korištenje i u zakup javnih površina i zemljišta u vlasništvu Grada Ivanca te Odluku o uvjetima i visini naknade za postavljanje reklamnih predmeta.

Pred vijećnicima će se naći i donošenje Odluke o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina.

Isto tako, Gradskom vijeću podneseno je Izvješće o korištenju sredstva proračunske zalihe za razdoblje od siječnja do svibnja 2019. godine te za razdoblje od siječnja do lipnja 2019. godine.

Na stolu vijećnika je i Rješenje o razrješenju i imenovanju predsjednika Odbora za statut i poslovnik te Rješenje o razrješenju i imenovanju člana Mandatne komisije.

Ponovno je na dnevni red sjednice uvršteno i razmatranje financijskog izvješća Varkoma o poslovanju u 2017. godini, koje dosad ivanečko Gradsko vijeće nije usvojilo.

Početak 25. sjednice Gradskog vijeća je u 19.00 sati, a sjednica se održava u Gradskoj vijećnici Grada Ivanca.

print