Novosti

TZ Grada Ivanca odobreno 50.000 kuna bespovratne financijske potpore

Ponedjeljak

Turistička zajednica Grada Ivanca i ove je godine temeljem uspješno apliciranog projekta ostvarila bespovratnu financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 50.000 kuna. 

Bespovratna potpora Turističkoj zajednici Grada Ivanca odobrena je za projekt „Interpretacije i opremanje turističkih lokaliteta II. faza“, a koji je TZ Ivanec još u siječnjupripremila i prijavila na javni poziv: Potpore turističkim zajednicama za programe/projekte na turistički nerazvijenim područjima u 2019.

Dobivena financijska sredstva namijenjena su za postavljanje smeđe signalizacije s opremom na širem području grada Ivanca. Također, izradit će se interpretacijske planinarske ploče s apliciranom kartom planinarskih putova. 

Ulaganje predmetnog projekta vezano je i uz projekt  „Ivanečki mlinarski put“, odnosno, uredit će se pojedini lokaliteti šetnice, izvest će se građevinski radovi te će se lokacije opremiti klupama i info ormarićima. 

Preostali dio financijske potpore namijenjen je za izradu i tisak promotivne turističke, planinarske publikacije.

Projektne aktivnosti već su u fazi realizacije, a sve s ciljem nastavka razvoja planinarskog turizma u Ivancu i na Ivančici koja je na turističkoj karti Hrvatske sve popularnija za turiste, sportaše i rekreativce.

Svi sadržaji u sklopu projekta osmišljeni su na način da se mogu prilagoditi, povezati i disperzirati i na ostale turističke projekte na području grada Ivanca.

print