Novosti

13. i 14. srpnja obilježava se Margetje u Margečanu

Utorak

Udruga građana Margareta iz Margečana i ovog srpnja, trinaestu godinu zaredom organizira najveću kulturno - zabavnu manifestaciju istočnog gradskog područja - „Margetjeu Margečanu – tak se negda delalo“. 

Ovogodišnji program obilježavanja svetkovine nebeske zaštitnice sv. Margarete započinje u subotu, 13. srpnja u 11 sati svečanim misnim slavljem. 

Izložbeni štandovi udruga, OPG-ova, učeničkih zadruga i ove će godine obogatiti program Margetja u Margečanu.

Za cjelodnevnu zabavu uz veselu, domaću glazbu bit će zadužen glazbeni sastav Faringaši, a u večernjim satima posjetitelje će zabavljati grupa Tim. 

Već tradicionalno sportski dio manifestacije bit će u znaku nogometne utakmice NK Mladost Margečan. Snage će na lokalnom igralištu odmjeriti prva ekipa Kluba i klupski veterani.

Na povijest kraja i bogatu baštinu podsjetit će organizirani viteški program. 

U nedjelju, 14. srpnja na programu je najinteresantniji dio manifestacije - sajam starih zanata uz vodenicu. Sve zainteresirane sugrađane, ali i njihove goste tako očekuje etno selo na Črnoj ribi, šetnja s konjima, drveni vrtuljak, viteški tabor, zanati, pralje u Bednji, a pod šatorom na središnjoj pozornici će domaćini i gosti imati priliku uživati u bogatom kulturno umjetničkom programu.

Nedjeljna večer rezervirana je za pjesmu i ples uz glazbeni sastav Family Band.

S ciljem očuvanja kulturne baštine i  poticanja društvenog i kulturnog života margečanskog i radovanskog kraja, održavanje Margetja novčano pomaže Grad Ivanec.

print