Novosti

IVANEČKI KOTLIĆ Kotliće osvojili Elektra, Ekipa s posla i Gljivarsko društvo Ivanec

Srijeda

U sjajnoj kuharskoj atmosferi u ivanečkom gradskom parku osmi put za redom održan je Ivanečki kotlić, natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću, koje se svake godine iznova potvrđuje koja jedna od najpopularnijih manifestacija u sklopu proslave Dana grada.

Na natjecanju održanom na sam Dan državnosti ove su se godine natjecale 23 ekipe s područja cijelog grada Ivanca (jedna ekipa stigla je iz Zagreba), a navala građana je bila tolika da je kompletan gulaš (oko 700 litara) u rekordnom roku naprosto „planuo“ i ni izdaleka ga nije bilo dosta za mnoge građane koji su u park došli na ručak i zabavu.

Ovogodišnji je Kotlić bio i najposjećeniji dosad, a od dobrovoljnih priloga za gulaš prikupljeno je ravno 6.000 kuna i cijela ta svota darovana je Ivanečkom suncu, udruzi koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama.

Najboljih šest gulaša odabralo je povjerenstvo sastavljeno od profesionalnih kuhara -Ljiljana Sedlanić (Hotel Trakošćan), Josip Kelemen (KTC Ivanec) i Goran Videc (Hotel Orion).

Poklon bonove glavnog sponzora Ivanečkog kotlića, mesnica Vugrinec d.o.o., dobili su HDZ Ivanec (300 kuna), Udruga vinogradara i vinara Peharček Ivanec (250 kuna) i Ivanečki pikado klub (200 kuna).

Inače, Vugrinec d.o.o. je, kao glavni sponzor, svim ekipama osigurao besplatno meso (3 kg po kotliću), dakle, više od 70 kn junetine te po jedan kilogram masti.

Nadalje, gradonačelnik M. Batinić je dodijelio poklone Grada Ivanca ekipama koje su skuhale najbolje gulaše. Prvu nagradu, kotlić od 15 litara, za naj gulaš dobila je ekipa Elektre Ivanec.

Drugu nagradu, kotlić od 10 litara, osvojila je kvartovska Ekipa s posla, dok je „brončani“ kotlić od 6 litara osvojila ekipa Gljivarskog društva Ivanec. Ekipama su pripale i „zlatna“, „srebrna“ i „brončana“ kuhača, poklon sponzora Stol – interijera vl. Mladena Canjuge.

Odlukom Organizacijskog odbora, dodijeljene su još tri bogate poklon košare.

Košare su ručni rad majstora Stjepana Petaka iz Bedenca, a u njima su se našla vina Udruge vinogradara Peharček i Poljoprivrednog poduzeća Ivanec te razne delicije koje je pridodao Grad Ivanec (jeger, kobasice, ajvar, povrće, začini i sl.).

Osvojili su ih Udruga umirovljenika Ivanec, Udruga udomitelja Nada Ivanec i kvartovska ekipa Taležnjak brega.

Manifestaciji se pridružila i Udruga vinogradara Peharček na čijim su se štandovima mogla kušati prvorazredna vina ivanečkog vinogorja, a koja je i sama sudjelovala u natjecanju s dva kotlića te ih posvetila uspomeni na svog, nedavnog preminulog, predsjednika Dragutina Meseca.

S obzirom na to da je, zbog velikog interesa, ponestalo i gulaša (i vina), Grad Ivanec najavljuje da će iduće godine „pojačati“ natjecanje dodatnim količinama mesa, a vjerujemo da će atraktivne nagrade privući na natjecanje i druge ekipe.

Okupljene je zabavljao tamburaški sastav Misteri.

print