Novosti

Ruže na spomen obilježje poginulima uz Dan državnosti

Srijeda

Dan državnosti, 25. lipnja, u Ivancu je obilježen polaganjem bijelih ruža na spomen obilježje poginulim ivanečkim braniteljima.

Poklonom sjenama poginulih i polaganjem cvijeća, počast su im odali članovi obitelji, predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici MUP-a, gradsko izaslanstvo na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, pojedini gradski i županijski vijećnici i dr.

Osvrćući se na 25. lipnja 1991. godine, kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o proglašenju samostalne i neovisne Hrvatske, gradski vijećnik Vladimir Debeljak, umirovljeni pukovnik

Hrvatske vojske, podsjetio je da je time pokrenut proces razdruživanja od bivše Jugoslavije i zatraženo međunarodno priznanje Hrvatske. Evocirao je sjećanje na tisuće poginulih, nestalih i umrlih branitelja te na civilne žrtve stradale u obrani samostalnosti i slobode mlade hrvatske države od velikosrpske agresije.

Svima njima počast je odana minutom šutnje, nakon čega je Debeljak svim građanima te svima okupljenima uputio čestitke u povodu Dana državnosti.

print