Novosti

Svečana misa u povodu blagdana sv. Ivana Krstitelja

Srijeda

Na sam blagdan sv. Ivana Krstitelja, kada Ivanec ujedno slavi Dan grada, svečanu misu u ivanečkoj župnoj crkvi predvodio je kapelan vlč. Mišel Kovačević.  

Posvećujući svoju propovijed nebeskom zaštitniku našega grada, podsjetio da Ivan na hebrejskom znači – Bog je milostiv te posebnu pažnju posvetio njegovu značenju za život kršćana. 

Za ono vrijeme, kazao je, sv. Ivan bio je „mega zvijezda“  i za njim su išle tisuće.

-Međutim, on sam je učestalo isticao da je samo preteča Onoga koji dolazi, a kojemu nije dostojan razvezati ni remenje na obući. Sv. Ivan bio je taj koji je činio zadnje korake kako bi narodu ukazao na Mesiju. I sam Isus došao je Ivanu da ga krsti na rijeci Jordan. A koliko ga je i Isus volio i cijenio, govore njegove riječi o tome „da među rođenima od žene ne bješe većeg od Ivana“ – naglasio je, među ostalim, vlč. Kovačević. 

Referirajući se na čitanje iz Evanđelja koje govori o rođenju i djelovanju sv. Ivana, podsjetio je da, kao vjernici, ne bi trebali sumnjati u Božji naum.

Vlč. M. Kovačević posebno je pozdravio predstavnike gradski vlasti na čelu s gradonačelnikom M. Batinićem, koji su nazočili svečanoj misi.

print