Novosti

SUTRA U GRADSKOM PARKU Ivanečki kotlić – glavni sponzori Vugrinec d.o.o. i Grad Ivanec

Ponedjeljak

Sve je spremno za sutrašnji Ivanečki kotlić – jednu od najpopularnijih manifestacija u sklopu Dana grada, koja će se osmu godinu za redom održati u velikom gradskom parku.

Glavni pokrovitelj joj je Grad Ivanec, a glavni sponzor Vugrinec d.o.o., velika tvrtka sa sjedištem u Zaprešiću, čija mesnica posluje i na ivanečkom Trgu hrvatskih ivanovaca. 

Ovo poduzeće na čelu s direktorom Ivanom Vugrincem za Ivanečki kotlić besplatno je ustupilo kompletne potrebne količine mesa – dakle, više od 70 kilograma junetine od koje će se skuhati (a dio mesa osigurat će i same natjecateljske ekipe) više od 700 litara gulaša!

Sav prihod od podjele gulaša (za jednu porciju ne može se donirati manje od 10 kuna) namijenjen je Udruzi Ivanečko sunce, koja okuplja osobe s intelektualnim poteškoćama.

I ove godine u natjecanju sudjeluju ekipe gradskih i gostujućih udruga, kvartovske i druge neformalne ekipe, braniteljske udruge, nekoliko lovačkih i sportsko rekreacijskih društava te ekipe nekoliko političkih stranaka, sveukupno 24 kuharska tima.

Kvalitetu njihova gulaša prosuđivat će komisija sastavljena od šefova kuhinja Hotela Trakošćan, Hotela Orion i KTC-aIvanec.

Ove godine nagrade su iznimno atraktivne, a osiguravaju ih Vugrinec d.o.o., Grad Ivanec, poduzeće Stol - interijer Mladena Canjuge, Poljoprivredno poduzeće Ivanec, Udruga vinogradara Peharček i majstor Stjepan Petak iz Bedenca.

Prema objavljenim propozicijama, kuhanje počinje u 9 sati, završava u 12, primopredaja gulaša za ocjenjivanje je do 12.10 sati. 

Nakon toga slijedi kušanje gulaša i ocjenjivanje te proglašenje rezultata, a potom i podjela gulaša.

Sve građane pozivamo na ručak u ivanečki park, a možete doći i s loncima te na licu mjesta uzeti i nekoliko porcija gulaša za obiteljski ručak.

Manifestaciji se prvi put pridružuje i Udruga vinogradara Peharček na čijim ćete štandovima moći kušati prvorazredna vina ivanečkog vinogorja.

Dakle, nitko neće ostati ni gladan, ni žedan, bit će i zabave uz tamburašku glazbu Mistera, a program vodi Andreja Loparić. 

A atmosferu Ivanečkog kotlića iz parka će uživo prenositi ivanečki Radio Sjeverni FM. Pozivamo sve građane da se pridruže ovoj lijepoj manifestaciji!

print