Novosti

Vokalni ansambl Sakcinski Ivanec i KUD Klenovnik pobjednici Županijske smotre pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava

Utorak

Vokalni ansambl Sakcinski iz Ivanca pod vodstvom Nade Peček pobjednik je županijske smotre malih vokalnih sastava što je u nedjelju, 7. lipnja, održana u ivanečkoj Osnovnoj školi I. K. Sakcinskog. S obzirom na prošlu godinu, kada je također osvojio naslov županijskog, a potom i državnog prvaka, najnoviji uspjeh sjajnih ivanečkih vokalistica potvrda je izvanserijske kvalitete njegova rada ali i dokaz visokih glazbenih pedagoških i voditeljskih kvaliteta gđe Peček koja je u samo nekoliko godina Sakcinski pretvorila u ivanečki glazbeni brend.

Na smotri, koja je ujedno bila i smotra pjevačkih zborova, nastupio je i ivanečki Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rudolfa Rajtera te zborovi iz Ludbrega, Varaždina i Klenovnika. Prvo mjesto osvojio je KUD Klenovnik pod vodstvom Vladimira Gečeka te time osigurao nastup na državnoj smotri u Novigradu u Istri.

Smotru održanu pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture i Zajednice kulturno - umjetničkih udruga Varaždinske županije otvorio je zamjenik gradonačelnika Ivanca Čedomir Bračko.

print