Novosti

Dječji vrtić Ivančice domaćin stručnog skupa „Odgoj za humanost od malih nogu“

Petak

U srijedu, 5. lipnja, u prostorima Dječjeg vrtića Ivančice održana je edukacija s ciljem stručnog usavršavanja odgojitelja za provođenje programa „Odgoj za humanost od malih nogu“.

Organizirao ju je Dječji vrtić Ivančice u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanec.

Edukaciji je prisustvovalo 40 odgojitelja, stručnih suradnika i ravnatelja dječjih vrtića  s područja Varaždinske, Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije.

Stručni skup pozdravila je ravnateljica vrtića Milena Golubić, dok je u ime Grada Ivanca okupljenima riječi dobrodošlice u Ivanec uputila Marina Držaić, pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu.

Nositelji edukacije su Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatski Crveni križ.

Andreja Silić, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje, održala je uvodni dio seminara, a edukaciju je vodila Ivana Zadražil Vorberger, voditeljica Odjela za rad s mladima i volonterima HCK.

Primjere dobre prakse, odnosno implementaciju raznih aktivnosti, bilo spontanih ili organiziranih u obliku programa ili projekata, prikazale su odgojiteljice ivanečkog vrtića Marina Lančić i Marija Njegovec.

-Ova edukacija odlična je podloga za provođenje odgoja za zdraviji, humaniji i sigurniji život djece predškolske dobi u našim vrtićima. Tako su na ovome skupu sudionici nadogradili svoja znanja i stekli nove vještine i spoznaje koje im mogu pomoći u implementaciji programa Odgoja za humanost od malih nogu. Također, dobili su uvid u mogućnosti implementacije i mnogih drugih aktivnosti koje omogućuju da djeca usvajaju ispravne vrijednosti, da prihvaćaju i poštuju svako živo biće, da razumiju potrebe drugih i budu aktivni članovi lokalne zajednice – izjavila je ravnateljica M. Golubić.

Stručni skup završen je u pozitivnoj atmosferi, uz druženje, raspravu i vrednovanje skupa te razmjenu znanja, informacija i iskustava.

Ovaj stručni skup jedna je od manifestacija kojima je Dječji vrtić Ivančice krenuo u susret obilježavanju svoje jubilarne 60. obljetnice rada i djelovanja.

print