Novosti

Ministar graditeljstva P. Štromar: Gradu Ivancu predana Odluka o financiranju nerazvrstanih cesta u iznosu od 391.000 kuna

Petak

Kao što je bilo i najavljeno, na prigodnoj svečanosti održanoj u Općini Sveti Đurđ, na kome su gradovima i općinama Varaždinske županije dodijeljene 6 milijuna kuna vrijedne odluke o financiranju njihovih projekata, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas je i Gradu Ivancu predao Odluku o financiranju nerazvrstanih cesta u iznosu od 391.000 kuna.

U ime Grada, odluku je primio zamjenik gradonačelnika Branko Putarek.

Uz načelnika Svetog Đurđa Josipa Janyja, okupljenima se obratila i saborska zastupnica Božica Makar:

- Varaždinska županija je posljednjih nekoliko godina dobila jako malo sredstava, a upravo je dolaskom ove vlade postala jedno veliko gradilište. Kada prođemo kroz našu županiju, vidjet ćemo niz zgrada koje se obnavljaju putem energetske obnove, saniraju se klizišta, grade se, saniraju i popravljaju ceste, a u svim vašim proračunima imate daleko više sredstava, nego što ste to prije imali. Sjever Hrvatske je dugi niz godina bio zapostavljen, ali sada vidimo da više nije tako i vjerujem da će se tako i nastaviti - rekla je Božica Makar, saborska zastupnica.

- I treću godinu zaredom dodjeljujemo sredstva za komunalne projekte koje ste vi odabrali i predložili, a mi smo vam odlučili pomoći sa sufinanciranjem. Naša mala pomoć u vašem sve većem proračunu sigurno će pojačati komunalnu infrastrukturu i omogućiti bolje uvjete života građanima ovoga našega kraja - rekao je Štromar.

Dobivena sredstva Grad Ivanec usmjerit će u asfaltiranje nerazvrstanih cesta na širem gradskom području, u čiju će modernizaciju u 2019. biti usmjereno ukupno 3,85 milijuna kuna.

Ove godine, prema programu modernizacije koji je usuglašen s mjesnim odborima, asfaltirat će se više od 5 kilometara cesta u naseljima Ivanec, Prigorec, Lukavec, Cerje Tužno, Gačice, Stažnjevec, Ivanečki Vrhovec, Horvatsko, Margečan, Radovan, Jerovec i Ribić Breg.

Inače, na javni poziv ministarstva stigla su ukupno 574 projektna prijedloga, a među odabranih 181 iz cijele Hrvatske jest i ivanečki projekt, kome je dodijeljen maksimalni mogući iznos potpore.

Foto: eVaraždin

print