Novosti

MINISTARSTVO GRADITELJSTVA Gradu Ivancu bespovratnih 391.000 kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta

Srijeda

Gradu Ivancu stiže 391.000 kuna bespovratne potpore Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, temeljem raspisanog Javnog poziva za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini.

Dobivena sredstva namijenjena su asfaltiranju nerazvrstanih cesta na širem gradskom području.

Inače, modernizaciji prometnica i prometnih površina na području našega grada po novom je rebalansu proračuna namijenjeno čak 12 milijuna kuna (2,58 milijuna kuna više nego što je bilo predviđeno prvobitnim planom za 2019.), od čega je za modernizaciju nerazvrstanih cesta i ulica (Ivanec, Prigorec, Lukavec, Cerje Tužno, Gačice, Stažnjevec, Ivanečki Vrhovec, Horvatsko, Margečan, Radovan, Jerovec i Ribić Breg) planirano 3,85 milijuna kuna.

Inače, na javni poziv ministarstva koji je za prijave bio otvoren od 20. veljače do 22. ožujka, prijavljena su ukupno 574 projektna prijedloga.

Od njih će ministarstvo sufinancirati 181, a među odabranima jest i ivanečki projekt modernizacije cesta kome je dodijeljen maksimalni mogući iznos potpore.

Odluke o financiranju će gradovima i općinama s područja Varaždinske županije biti uručene na prigodnoj svečanosti koja će se u petak, 31. svibnja, održati u općini Sveti Đurđ, a u ime Grada Ivanca preuzet će je gradonačelnik Milorad Batinić.

print