Novosti

DAN OŠ RADOVAN Obilježena 180. obljetnica školstva u belskome kraju

Utorak

Osnovna škola Metela Ožegovića u Radovanu sa svojim područnim školama u Margečanu i Gačicama obilježila je Dan škole i jubilarnu 180. obljetnicu organiziranog školstva u belskome kraju.

Prigodni dvodnevni program započeo je nastupima učenika na hrvatskom, njemačkom, engleskom, ruskom i francuskom jeziku. 

Magistra povijesti i edukacije Ana Škriljevečki u sklopu programa održala je predavanje na temu „Doprinos obitelji Ožegović razvoju školstva u belsko – radovanskom kraju“.

- Prva pučka škola u belskome kraju utemeljena je 1838. godine na poticaj tadašnjeg župnika župe Podbelske Ivana Posavca, a uz novčanu potporu baruna Metela Ožegovića po kojemu škola danas i nosi ime - istaknula je A. Škriljevečki.

Na središnjoj svečanosti učenici su za brojne goste, uzvanike i roditelje izveli iznimno lijep i bogat kulturno-umjetnički program. Priredili su plesne i scenske izvedbe, a pjesmom ga je uljepšao zbor iz Margečana.

Ravnateljica Ankica Košćak u svom je obraćanju u kratkim crtama podsjetila na povijest škole i školstva u radovanskom kraju od sredine 19. stoljeća pa sve do danas te uputila izraze zahvalnosti svima koji na bilo koji način doprinose dobrom radu ove škole koju pohađa više od 190 učenika.

Niz čestitaka i pohvala na kvalitetnom radu školi je uputila predsjednica Gradskog vijeća Ivanca Ksenija Sedlar Đunđek.Posebne pohvale uputila je učiteljima i cijelom kolektivu matične i područnih škola:

-Hvala vam što se bavite našom djecom i što ste im u školi ruka uzdanica. Hvala vam što ste dio života naše djece, hvala vam na vašem vremenu, zalaganju i svemu onome što činite kako biste ih podigli kao dobre ljude i buduće odgovorne građane ove zemlje. Hvala i svima onima koji svojim radom također doprinose tome – stručnim radnicima, ali i onima koji se brinu da djeca dođu u školu na toplo i čisto, da ih u školi dočeka topli obrok, da okoliš škole bude čist i uredan – istaknula je K. Sedlar Đunđek.

Proslavi se odazvao i predstavnik osnivača, varaždinski dožupan Tomislav Paljak.

print