Novosti

EUROPSKA KOMISIJA Gradu Ivancu 15.000 eura za inicijativu WiFi4EU

Četvrtak

Europska komisija objavila je rezultate drugog poziva za dodjelu financijske pomoći u promicanju internetske povezanosti u lokalnim zajednicama u okviru programa WiFi4EU. Među odabranim korisnicima sredstava je i Grad Ivanec, kome će biti dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000eura.

Vaučer za WiFi4EU jednokratni je iznos namijenjen isključivoza pokrivanje troškova za opremu i instalaciju pristupnih točaka za bežični Internet u skladu sa zahtjevima utvrđenim u pozivu i u Sporazumu o dodjeli bespovratnih sredstava koji će potpisati Grad Ivanec.

U konačnici, cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup Internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijeloj EU.

Nakon instalacije pristupnih točaka, Grad Ivanec će snositi troškove pretplate na Internet te održavanja i uporabe opreme.

O važnosti i interesu za ovaj poziv najbolje svjedoči podatak o tomu da se u ovom krugu podnošenja prijava prijavilo više od 10.000 općina i gradova iz cijele Europe!

Vaučeri su se dodjeljivali prema brzini prijave te je čak 98% dostupnih vaučera podijeljeno u prvih 60 sekundi od otvaranja poziva.

print