Novosti

Odličan odaziv tribini za poduzetnike početnike: D. Štetner „ Kako osnovati i uspješno poslovati u start upu“

Srijeda

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u utorak je, 14. svibnja, održana odlično posjećena javna tribina na temu „Kako osnovati i uspješno poslovati u start upu“.

Predavanje na ovu temu održao je „poslovni anđeo“ Davorin Štetner, predsjednik Udruge poslovnih anđela CRANE.

Poduzetnici početnici tako su od ovog uglednog menadžera iz prve ruke dobili informacije o tomu kako osnovati poduzeće, koje ih prepreke i nedoumice čekaju, a Štetner im je posebno ukazao i na prilike i mogućnosti koje im se otvaraju kao poduzetnicima.

Iznio je vlastita iskustva i primjere iz svojeg svakodnevnog poslovanja, a po završetku predavanja sudionici su imali priliku postavljati pitanja i individualno se posavjetovati s renomiranim stručnjakom oko razvoja svojih poslovnih ideja.

Javnoj tribini organiziranoj za sve zainteresirane poduzetnike odazvali su se i maturanti, ekonomisti iz Srednje škole Ivanec, kako bi se u danima kada im završava srednjoškolsko obrazovanje upoznali s izazovima u poduzetništvu, ali i dostupnim prilikama i mogućnostima koje im se otvaraju kod razvoja kvalitetnih i isplativih poduzetničkih ideja.

Navedena javna tribina jedna je od deset visokokvalitetnih usluga koje Poslovna zona Ivanec d.o.o. provodi u sklopu EU projekta „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkog centra – Poslovne zone Ivanec d.o.o.“. 

Nazočnima su tom prilikom predstavljene i ostale usluge koje su poduzetnicima na raspolaganju potpuno besplatno, s obzirom da su sufinancirane bespovratnim EU sredstvima.

Podsjetimo, ukupna vrijednost predmetnog projekta u sklopu kojeg se održava i navedeno mentorstvo je 522.957,53  kuna, a od toga je Zoni bespovratno odobreno 436.561,26 kuna iz EU fondova.

 

print