Novosti

Uređuje se potok Bukovec (Rakovec), slijede Šikad i Pojatno te čišćenje Bistrice kroz Ivanec

Petak

Nakon što je pročelnik gradskog Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Stanko Rožman u pratnji predstavnika Hrvatskih voda Varaždin prošlog mjeseca obišao teren te im ukazao na nužnost uređenja nekoliko potoka na gradskom području, ovog su tjedna počeli radovi na jednom od najproblematičnijih – Bukovcu (Rakovcu) na području Mjesnog odbora Kaniža.

Riječ je o posve neuređenom vodotoku koji se za obilnijih kiša razlijeva i uništava usjeve poljoprivrednika.

Potok se uređuje u suradnji Hrvatskih voda i Grada Ivanca na način da Hrvatske vode, koje su posao povjerile Hidroingu, financiraju radove na čišćenju i uređenju blizu 600 metara  vodotoka na potezu od pruge do Bednje.

Dio radova na potoku obavit će i Grad, koji će očistiti potočno korito na dionici od pruge do državne ceste te od ceste uzvodno, po potrebi. Slike u prilogu ovog teksta zorno pokazuju kakvo je sada stanje te da su radovi bili neophodni.

U planu je i uređenje potoka Šikad u Mjesnom odboru Punikve, što je zahvat koji će u cijelosti obaviti Hrvatske vode. Također, uskoro slijede i radovi na potoku Pojatno (problematična dionica oko mosta kod Kroga).

Ove godine bit će obavljeno i čišćenje potoka Bistrice kroz Ivanec, na dijelu koji je u nadležnosti Grada Ivanca.

Bistrica će se od nanosa i mulja čistiti na potezu dugom 850 metara, od mosta u Malezovoj ulici uzvodno, sve do Zavojne ulice.

print