Novosti

Predstavnici talijanskih tvrtki iz regije Veneto u Gradskoj vijećnici razgovarali o uvjetima i mogućnostima ulaganja u Ivanec

Petak

Konzultanti i predstavnici partnerskih kuća koji zastupaju tvrtke iz sjeverne Italije (iz regije Veneto) a koje su zainteresirane za ulaganja u Hrvatskoj u ponedjeljak su, 1. lipnja, o mogućnostima ulaganja na području grada Ivanca u Gradskoj vijećnici Ivanec razgovarali na sastanku s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i direktoricom Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lanom Labaš. Riječ je o tvrtkama zainteresiranim za investicije na širem varaždinskom području (o istim temama razgovarali su i s predstavnicima Grada Lepoglave i Općine Sračinec) koje sežu od greenfield ulaganja do kupovine postojećih tvrtki i najma hala, ali i gradnje novih proizvodnih hala do ulaganja u poljoprivredu. Spomenuti konzultanti u Ivanec su stigli posredstvom direktorice varaždinske Poslovne zone d.o.o. Štefice Španić i konzultanta za trgovinu i međunarodnu suradnju Roberta Matokovića.

Područje sjeverozapadne Hrvatske, naglasili su, posebno ih zanima zbog troškova poslovanja koji su niži nego u nekim drugim dijelovima naše zemlje. Na razgovoru u Gradskoj vijećnici upoznati su sa svim mogućnostima ulaganja na području Industrijske i Poslovne zone te s brojnim pogodnostima i beneficijama koje Grad i Poslovna zona odobravaju investitorima. Izrazili su zadovoljstvo kvalitetom i visokom razinom predočenih informacija i podataka te profesionalnim gradskim poslovnim vodičima i promo – materijalima, uz opasku da su rijetke sredine koje im na jednom mjestu i odmah mogu ponuditi sve kvalificirane informacije koje potencijalni ulagači očekuju od domicilnog grada.

Gosti su potom razgledali i jednu od bivših tvorničkih hala u Ivancu koje se nude u najam, a potom su se uputili i u Industrijsku zonu. Dogovoreno je uspostavljanje suradnje i direktno povratno javljanje.

print