Novosti

INFO DANI PROJEKTNOG UREDA Predstavnice Ureda za udruge Vlade RH održale edukaciju za 30-ak ivanečkih udruga

Četvrtak

Tridesetak predstavnika udruga civilnog društva koje djeluju na ivanečkom području, a financiraju se iz gradskog proračuna, u srijedu je, 23. travnja, sudjelovalo na  Info danima Projektnog ureda Grada Ivanca.

Naime, drugi dan ovogodišnjih Info dana svojim je sadržajem i aktivnostima  bio prilagođen interesima i potrebama udruga.

Trosatna edukacija održana je u dvorani novootvorenog Poduzetničkog inkubatora, a započela je izlaganjem i prezentacijom koju su održale Željke Markulin i Iva Žic, predstavnice Ureda za udruge Vlade RH. Riječ je o krovnoj nacionalnoj instituciji nadležnoj za rad i djelovanje organizacija civilnog društva.

Predstavnice Ureda za udruge okupljenima su prezentirale EU natječaje i programe koje Ured raspisuje te one za koje je upravo on posredničko tijelo kod provedbe projekta.

Posebno su se osvrnule na program „Europa za građane“.

Predsjednici i članovi udruga imali su priliku upoznati se s načinom financiranja, odnosno sufinanciranja projekata.

Doznali su koji ih natječaji od Ureda očekuju do kraja 2019. godine te korisne informacije o tome na koji će se način financirati EU projekti udruga kada na snagu stupi nova financijska perspektiva Europske Unije.

Primjer dobre prakse rada i provedbe projekata predstavila je predsjednica ivanečke Udruge udomitelja i obiteljskih domova Nada Mladenka Ravenski.

Naime, Udruga Nada sa svojim je projektima, kojima privlači visoke novčane iznose iz EU fondova, primjer dobre prakse svim udrugama ne samo na lokalnoj već i na nacionalnoj razini. M. Ravenski u svom je izlaganju posebnu pažnju posvetila provedbi projekata u sklopu Erasmus + programa te istaknula važnost partnerstva i sinergijskog djelovanja udruga.

Edukacija je završena interaktivnom prezentacijom “Razrada projekata i mogućnosti financiranja udruga u 2019. godini“, koju su održale Ivana Plahtarić i Ana Jagetić, zaposlenice Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove.

Tako su svi zainteresirani dobili osnovne informacije o tome što je to projekt i kako razviti projektnu ideju, a upoznati su i sa standardiziranim uvjetima javnih poziv za udruge.

Predstavljeni su im trenutno otvoreni natječaji i natječaji u najavi za 2019. godinu. Obuhvaćeni su natječaji Europskog socijalnog fonda te natječaji koje raspisuju tijela državne uprave.

Info dani Projektnog ureda i Dani otvorenih vrata Poduzetničkog inkubatora Ivanec se, sukladno rasporedu, nastavljaju i danas i sutra (25. i 26. travnja).

Svojim su sadržajem prilagođeni poduzetnicima, a program aktivnosti dostupan je na linku: http://www.ivanec.hr/novost/3504-info-dani-poslovne-zone-i-projektnog-ureda-za-eu-fondove-23-26-04-u-prostorima-novouredenog-poduzetnickog-inkubatora

print