Novosti

GRAD IVANEC Otvoreni novouređeni prostori Poduzetničkog inkubatora u poslovnoj zgradi u Nazorovoj 6

Srijeda

U utorak, 23. travnja, na drugom katu poslovne zgrade u ivanečkoj Ulici Vladimira Nazora 6 otvoreni su novouređeni prostori Poduzetničkog inkubatora.

Svečanosti otvaranja odazvali su se predstavnici više ministarstava, među njima i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, zatim, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić te pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo.

Nakon uvodnih riječi direktorice Poslovne zone Ivanec d.o.o. Lane Labaš, sve goste, među kojima su bili i brojni poduzetnici i drugi predstavnici poslovne zajednice, pozdravio je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

Zahvalio je Ministarstvu državne imovine koje je Gradu Ivancu ove prostore bez naknade dodijelilo na dugoročno korištenje, a koje je Grad preuredio i stavio ih na raspolaganje poduzetnicima početnicima.  

Uputio je i zahvalu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje je sa 100.000 kuna sufinanciralo radove na uređenju Poduzetničkog inkubatora.

Osvrćući se na cijeli niz aktivnosti koje je Grad Ivanec tijekom proteklih desetak i više godina proveo na stvaranju optimalnih preduvjeta za poduzetnička ulaganja, izrazio je zadovoljstvo što se puštanjem u rad Poduzetničkog inkubatora zatvara prvi ciklus ulaganja predviđen za start upove i poduzetnike – početnike.

- Nakon ovoga, predstoji nam rad na drugoj fazi, a to je obnova bivšeg pogona Varteksa, koji je Grad u trajno vlasništvo dobio od Ministarstva državne imovine. Vjerujem da ćemo i ovaj objekt uspjeti privesti svrsi, odnosno aktivirati za potrebe poduzetništva – naglasio je Batinić.

Čestitke domaćinima na uspješnom realiziranom projektu uputili su i ministar Darko Horvat i državna tajnica Spomenka Đurić te Davorin Štetner, predsjednik Udruge poslovnih anđela Crane, koji u Ivancu (u sklopu EU projekta Poslovne zone) provodi individualno mentoriranje poduzetnika početnika.

Ukupni troškovi građevinskih radova i opremanja Poduzetničkog inkubatora iznose više od 600.000 kuna.

U sklopu Inkubatora uređena je moderna konferencijska dvorana koja može primiti 50-ak sudionika te četiri suvremena ureda, od kojih će jedan koristiti djelatnici Projektnog ureda Grada Ivanca za EU fondove. Također, u sklopu poslovnog kompleksa je priručna čajna kuhinja i potpuno preuređeni sanitarni prostori.

Projekt uređenja Poduzetničkog inkubatora izradio je Studio Nexar iz Ivanca, a radove je izvela tvrtka Instalacijski sustavi Fištrek iz Ivanca.

U predstojećem razdoblju Grad Ivanec će objaviti javni poziv svim mladim poduzetnicima zainteresiranim za korištenje usluga Poduzetničkog inkubatora.

print