Novosti

U prepunoj Gradskoj vijećnici održan koordinacijski sastanak za Zelenu čistku 13. travnja

Petak

Ako je suditi po iznimnom odazivu predstavnika mjesnih odbora, udruga i ustanova sastanku koji je u četvrtak, 4. travnja, u prepunoj Gradskoj vijećnici održan radi dogovora za održavanje Zelene čistke Ivanec 2019., onda se već sada može reći da će i ovogodišnja akcija zabilježiti masovan odaziv.

Potvrđuje to i podatak da su svoje sudjelovanje potvrdili mjesni odbori Ivanec I, II, III i IV, Prigorec, Vitešinec, Jerovec Gornji, Stažnjevec, Lančić-Knapić, Vuglovec, Prigorec, Ivanečko Naselje, Seljanec, Bedenec, Margečan, Kaniža, Ribić Breg, Salinovec, Punikve, Ivanečki Vrhovec, Cerje Tužno, Ivanečka Željeznica, Lukavec, Osečka, Kaniža, Vitešinec, Gačice i Gečkovec.

   Nadalje, akciju će provesti i lovačka društva Jelen Ivanec i Šumski zec Margečan, Udruga građana i Područna škola Prigorec, Srednja škola Ivanec, HPD Ivančica, Planinarski klub Ivanec, DVD Margečan i Udruga građana Margareta, Gljivarsko društvo Ivanec, Dječji vrtić Ivančice Ivanec, Osnovna škola Ivanec i Područna škola Salinovec, Udruga udomitelja Nada Ivanec, kao i sve salinovečke udruge - KUD Salinovec, DVD, DŠR Salinovec i Skrajski pajdaši.

Potvrda sudjelovanja stigla je i od DVD-a Ivanec, DVD-a Gačice, Udruge Okoliš iz Cerja Tužnog, Udruge građana Prigorec, DŠR-a Lančić-Knapić, UŠR-a Stažnjevec, a u Zelenu čistku uključit će se i Odgojni dom Ivanec.

Sastanak je otvorio gradonačelnik Milorad Batinić te konstatirao da će i ovogodišnju,osmu po redu Zelenu čistku, očito okarakterizirati velik odaziv građana po čemu su i dosad ivanečke akcije bile prepoznate kao najmasovnije u Hrvatskoj.

-Pozivam mjesne odbore Ivanec I, II, III i IV te MO Prigorec da ove godine svoje aktivnosti usmjere čišćenju i uređenju vodotoka Bistrice duž cijelog njenog toka, a pogotovo dionice od Ivanca prema Prigorcu. Dobrodošle su i sve udruge koje se žele pridružiti ovoj akciji te očistiti korito od otpada, a potočne obale od raslinja. Neka to ujedno bude poruka svih nas onima koji imaju pretenzije prema izvorima vode na Ivančici i koji bih ih rado preuzeli – a to se neće dogoditi i o tome sam već poduzeo akcije u Saboru! – da čuvamo i ne damo naše izvore i da smo prema tom našem prirodnom blagu nastrojeni vrlo zaštitnički i vrlo domoljubno – poručio je gradonačelnik.

U nastavku su predstavnici gradskih službi nazočne informirali o tehničkim detaljima vezanim uz selektiranje i odvoz prikupljenog otpada, opskrbu akcijaša rukavicama i vrećama te o preuzimanju prehrambenih artikala za zakusku koju Grad Ivanec, kao simbolični znak zahvalnosti, svake godine osigurava za sve sudionike Zelene čistke.

Svi ostali koji se u subotu, 13. travnja, žele pridružiti Zelenoj čistki pozvani su da svoje sudjelovanje gradskim službama prijave zaključno do ponedjeljka, 8. travnja, višoj referentici za društvene djelatnosti i civilno društvo Ivančici Peharda, tel. 492 876 ili na e-mail: [email protected]

U slučaju kiše akcija se odgađa na subotu, 27. travnja.

print