Novosti

Hrvatski poljoprivredni zadružni savez: Ivanečkim vinima 9 zlatnih i 12 srebrnih odličja za vina berbe 2018.

Petak

Devet zlatnih i 12 srebrnih odličja osvojila su vina članova ivanečke Udruge vinogradara i vinara Peharček i Poljoprivredne zadruge Ivanec na ocjenskom kušanju mladih vina berbe 2018., koje je u svojim prostorima u Zagrebu organizirao Hrvatski poljoprivredni zadružni savez.

Najveći broj bodova među zlatnim vinima (85) osvojili su rajnski rizling Dragutina Meseca i muškat žuti PZ-a Ivanec, s time da je Mesecov rizling proglašen šampionom izložbe.

Mesec je osvojio i zlatno odličje za svoj sauvignon, a zlata su pripala i Darku Geciju (sauvignon i rajnski rizling), Zdravku Hrženjaku (rajnski rizling), Goranu Majcenu (graševina, i rajnski rizling) i PZ-u Ivanec (pinot bijeli).

Srebrna odličja dobili su Željko Đurin (graševina, sauvignon, miješano), Z. Hrženjak (traminac i sauvignon), PZ Ivanec (moslavac, rajnski rizling), Dragutin Rogina (miješano), D. Geci (miješano), Goran Majcen (chardonnay), Darko Levanić (miješano) i D. Mesec (zeleni silvanac).

Vina je ocijenilo povjerenstvo u sastavu Nikola Mirošević, Ivana Alpeza, Ivica Sever, Miodrag Hruškar i Nataša Puhelek Puština.

Osvojena odličja pokazuju da su ivanečki vinogradari postali znalci u proizvodnji vrsnih vina koja svojom kvalitetom stoje uz bok najboljim vinima hrvatskih vinogorja.

print