Novosti

Koordinacijski sastanak za Zelenu čistku 2019. u Gradskoj vijećnici u četvrtak, 4. travnja

Četvrtak

Grad Ivanec poslao je poziv na koordinacijski sastanak za Zelenu čistku 2019. svim mjesnim odborima, Ivkomu d.d., školama, udrugama, vrtićima, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja i svima ostalima koji se tradicionalno uključuju u ovu akciju.

Sastanak će se u Gradskoj vijećnici Ivanec održati u četvrtak, 4. travnja, s početkom u 19 sati.

Po već ustaljenom običaju, na njemu će gradska uprava sa sudionicima dogovoriti sve detalje oko provedbe ove najveće godišnje ekološke akcije koja će se ove godine, osmi put za redom, održati u subotu, 13. travnja.

Budući da na cijelom području našega grada svake godine bilježimo masovan odaziv akciji u kojoj sudjeluje više od 1.000 volontera, a očekuje se da će tako biti i ove, takav opseg aktivnosti zahtijeva i odgovarajuću razinu organizacije.

Stoga će se na sastanku sa sudionicima dogovoriti i svi potrebni detalji oko početka akcije, sortiranja i odvoza prikupljenog otpada, opskrbe akcijaša vrećama i rukavicama, komunikacija s komunalnim redarima, prehrana odraslih sudionika i djece te medijsko praćenje.

Svi mjesni odbori koji ističu da na svojim područjima nemaju divljih odlagališta, pozvani su da se u Zelenu čistku uključe čišćenjem od raslinja okoliša javnih putova ili uređenjem okućnica/površina svojih bolesnih i onemoćalih susjeda i sugrađana.

print