Novosti

U utorak, 5. ožujka, javno predstavljanje projekta obnove parkova i zelenih zona u Ivancu

Srijeda

Grad Ivanec u suradnji s Hrvatskim šumarskim institutom Jastrebarsko poziva sve građane Ivanca da se u utorak, 5. ožujka, odazovu javnom predstavljanju projekta obnove parkova i zelenih zona u Ivancu.

Prezentacija će se održati u amfiteatru Srednje škole Ivanec s početkom u 18 sati.

Bit će predstavljeni projekti obnove središnjeg gradskog parka, Malog parka te zelenih zona u Arnoldovoj i Kumičićevoj ulici.

Stručnjaci Šumarskog instituta građane će informirati o postojećem stanju parkova, o sadašnjem zdravstvenom stanju stabala te novim rješenjima krajobraznog uređenja s definiranim vrstama stabala koja će se, u odgovarajućem omjeru s ukrasnim grmljem, saditi na precizno određenim lokacijama. 

Gradska uprava poziva građane da dođu pogledati kako je zamišljeno uređenje ivanečkih zelenih površina, da iznesu primjedbe i vlastite prijedloge te da se na taj način i sami uključe u kreiranje hortikulturnog uređenja gradskih parkova i zelenih zona. 

Nakon javne prezentacije, ovaj projekt bit će stavljen i u javnu raspravu. 

U integralnom obliku bit će dostupan na gradskoj internetskoj stranici www.ivanec.hr – rubrika Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, a građani su pozvani da daju svoje prijedloge s vlastitim viđenjem uređenja gradskih zelenih zona.

print