Novosti

Uz 180. obljetnicu škole Ivanec: Članovi Povijesne skupine OŠ Ivanec u Muzeju planinarstva

Ponedjeljak

U petak, 22. veljače, učenici - članovi Povijesne skupine Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca - posjetili su Muzej planinarstva gdje je za njih organizirano predavanje i radionica vezana uz obilježavanje jubilarne 180. obljetnice škole.

Provedene aktivnosti dio su projekta „Moj grad u muzeju“, koji Muzej planinarstva provodi u suradnji s ivanečkom školom.

Učenici su se najprije upoznali s muzejskim eksponatima vezanima uz početke školstva na ivanečkom području (stare klupe, tintarnice, školsko zvono, fotografije…), koje im je predstavila dipl. povjesničarka umjetnosti i arheologinja Ivančica Peharda.

Potom je uslijedilo predavanje dr.sc. Suzane Jagić o povijesti školstva u Ivancu od najranijih početaka u 19. stoljeću pa sve do danas, kada škola slavi 180. obljetnicu.

Po završetku predavanja za učenike je organizirana interaktivna radionica na kojoj su novostečena znanja o povijesti ivanečke škole i školstva primijenili u rješavanju različitih tematskih pitalica i zadataka uz korištenje web aplikacija na svojim pametnim telefonima.  

Ovom aktivnošću učenici su osvijestili pozitivne promjene koje su se dogodile u načinu izvođenja nastave od početaka školstva davne 1839. godine pa do danas, kad su svi sadržaji digitalno dostupni i interaktivni. te kao takvi učenicima i puno zanimljiviji.

print