Novosti

U četvrtak, 21. veljače, 21. sjednica Gradskog vijeća Ivanec

Srijeda

Zbog hitnosti tematike, predsjednica Gradskog vijeća Ksenija Sedlar Đunđek za četvrtak je, 21. veljače, sazvala novu, 21. sjednicu Vijeća na kojoj će, uz Aktualni sat i zapisnik s prošle sjednice, vijećnici raspraviti samo jednu temu – prijedlog Odluke o odricanju od potraživanja prema Republici Hrvatskoj. 

Njome je predloženo da se Grad Ivanec odrekne potraživanja prema Ministarstvu financija RH po osnovi prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo, a za koje su uplate bile izvršene u konvertibilnim devizama i starom deviznom štednjom u državni proračun temeljem nekadašnjeg Zakona o prodaji stanova iz 1992. godine. 

Riječ je, inače, o nenaplativim potraživanjima na koja Grad Ivanec (kao ni bilo koji drugi grad) ne može računati. 

Slijedom Uredbe o darovanju nekretnina u vlasništvu RH, otpis potraživanja je jedini način da Grad Ivanec od Ministarstva državne imovine u trajno vlasništvo dobije nekretnine u Ivancu za koje je izrazio interes, a to su zgrade i dvorište bivšeg Varteksa, zatim, cijeli drugi kat u poslovnoj zgradi u Ul. V. Nazora 6 u Ivancu, poslovni prostori u prizemlju i u podrumu braniteljske zgrade u Gajevoj 11 te zemljište u obuhvatu Industrijske zone Ivanec.

print