Novosti

Industrijska zona i Poslovna zona Ivanec – istok: U tijeku milijunske investicije u gradnju novih hala

Srijeda

U dvije gradske gospodarske zone – u Industrijskoj zoni i Poslovnoj zoni Ivanec – istok, Grad Ivanec gotovo da i više nema slobodnog zemljišta u svom vlasništvu koje bi mogao prodati potencijalnim investitorima. 

Proteklih mjeseci su, naime, Grad i gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec d.o.o. zainteresiranim ulagačima prodali sve slobodne poslovne čestice pa će zbog pojačanog interesa ulagača Grad morati otkupom osigurati prostor za nove, buduće poslovne parcele.

Metaloprerađivačkoj tvrtki Wenker – Križanec, koja je u Industrijskoj zoni Ivanec proteklih godina već izgradila tri proizvodne hale i spojila ih u cjelinu (u izgradnji hala koristilaje gradske benefite), Poslovna zona Ivanec nedavno je prodala novih 21.000 m2 zemljišta. 

Ulagač je u međuvremenu na tom zemljištu počeo graditi i četvrtu proizvodnu halu, u kojoj će urediti postrojenje kojim će zaokružiti svoj proizvodni proces. 

Investitor i u ovoj investiciji koristi gradske benefite.

Za početak gradnje proizvodnog pogona i pratećeg prodajnog i uredskog prostora ukupne površine 1.600 m2, u Industrijskoj zoni sprema se i BGW grupa, koja je za svoje poslovne namjene nedavno od Grada Ivanca i Ivkoma d.d. otkupila 10.000 m2 poslovnog zemljišta. 

U hali će se odvijati strojarski radovi te proizvodnja i sklapanje elektronskih ormara, raznih mašina i transportnih traka, a investitori najavljuju da će u njoj poslovati obje tvrtke iz BGW grupe – BGW Montaža i Electronics.

Nadalje, tvrtka GPT Đurasek, koja je u Poslovnoj zoni Ivanec – istok sagradila posve nov proizvodni pogon (izvoz tekstilne pogrebne opreme), u završnoj je fazi radova, a prema izjavi vlasnika i direktora Deana Đuraseka, otvaranje proizvodnje u pogonu uslijedit će u ožujku. Investicija je vrijedna milijun eura.

U Poslovnoj zoni logističko-distributivni centar gradi i najveći hrvatski izvoznik obuće, Ivančica d.d. 

Gradi se objekt površine 2.700 m2 na parceli od 9.000 m2. Investitor, ovisno o vremenskim prilikama, dovršetak investicije planira u proljeće ove godine.

Gradnju novog metaloprerađivačkog proizvodnog pogona na poslovnoj čestici koju je kupio u Poslovnoj zoni ove godine najavljuje i poduzetnik Mladen Brozd, koji u Ivanec seli svoju proizvodnju iz Krapinsko-zagorske županije. 

To nije sve, jer mogućnost gradnje novih proizvodnih pogona najavilo je još nekoliko poduzetnika.

Također, Gradu se javilo već nekoliko poduzetnika i potencijalnih investitora koji pokazuju interes za ulazak u prostor bivšeg Varteksa.

Isto tako, Grad Ivanec je dovršio uređenje prostora uposlovnoj zgradi u ivanečkoj Nazorovoj 6, u kome će ove godine aktivirati Poslovni inkubator i staviti ga na raspolaganje poduzetnicima - početnicima.  

Prostor je sada u fazi opremanja, a u jedan od ureda preselit će se i Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

print