Novosti

U petak, 8. veljače, predstavljanje knjige E. Slunjski i M. Lančić „Maša i Filip – izvan okvira“

Utorak

Sveučilišna profesorica prof. dr. sc. Edita Slunjski i odgojiteljica Marina Lančić, zaposlena u Dječjem vrtiću Ivančice u Ivancu, autorice su knjige naslovljene „Maša i Filip – izvan okvira“ koja će u petak, 8. veljače, biti predstavljena u Muzeju planinarstva Ivanec.

Riječ je o zbirci igara namijenjenoj odgojiteljima i roditeljima,a koncipirana je kao priručnik za pripremu odraslih za rad s djecom koji će odraslima olakšati ulazak u svijet dječje igre i pripremiti ih za školu puno prije onih standardnih 365 dana prije polaska u školu. 

Kvalitetu ovog priručnika su najeminentniji predstavnici struke visoko ocijenili te među ostalim, istaknuli „da se izsvake stranice, iz svake slike i retka može prepoznati namjera autorica da se pedagogijsko pitanje o tome kako pripremiti dijete za školu (konačno) istrgne iz ralja tradicionalističkog pogleda opredmećenog kroz koncept „male škole.“

Recenzenti su uputili i puno pohvala radu Marine Lančić, koju ističu kao praktičnu teoretičarku „par exllence“, s visokim razumijevanjem djeteta i njegova institucionalnog djetinjstva.

Predstavljanje knjige je u 18 sati, a uz autorice, o priručniku će govoriti i recenzenti prof. dr. sc. Jasna Krstović i prof. dr. sc. Ante Kolak.

print