Novosti

Anketiranje poduzetnika o potrebama za radnom snagom i novom zapošljavanju

Ponedjeljak

Do 15. veljače traje anketa koju Grad Ivanec, Poslovna zona Ivanec d.o.o. i Poslovni klub Ivanec na inicijativu ivanečkih poduzetnika provode o potrebama lokalne poslovne zajednice za novim zapošljavanjem te deficitom na nacionalnom tržištu radne snage, naročito  za prerađivačku, proizvodnu i građevinsku industriju.

Naime, na posljednjem sastanku Poslovnog kluba Ivanec održanom 26. studenog 2018. godine, poduzetnici su ukazali na sve veći problem nedostatka radne snage, odnosno na deficitarnost kadrova za pojedina zanimanja te predložili provedbu predmetne ankete radi dobivanja što preciznijih podataka koji će – prije svega, po pitanju školovanja kadrova za kojima lokalno poduzetništvo vapi - biti temelj za daljnje aktivnosti po tom pitanju.

Stoga će podaci prikupljeni u anketi omogućiti Gradu Ivancu i Poslovnoj zoni Ivanec d.o.o. da uspostave ili prošire institucionalnu suradnju s ustanovama koje djeluju na nacionalnom tržištu rada, a prije svega - za područje grada Ivanca - sa Srednjom školom Ivanec.

Važno je istaknuti kako će se kroz predmetnu anketu ujedno ispitati i interes poduzetnika i za novim programom potpora poduzetništvu Grada Ivanca za 2019. godinu koji je Gradsko vijeće donijeli na svojoj sjednici 31. siječnja.

Aktualni program sa svim mjerama potpore poduzetništvu ivanečkoj je poslovnoj zajednici također detaljno predstavljen na održanom Poslovnom klubu te je dostupan na linku (http://www.ivanec.hr/54-savjetovanje-sa-zainteresiranom-javnoscu) pa su svi poduzetnici pozvani da ga detaljno iščitaju i da se počnu koristiti mjerama koje su im na raspolaganju.

U svemu ovome važno je još jednom istaknuti da je proaktivna politika Grada Ivanca već niz godina usmjerena na poticanje i razvoj poduzetništva i orijentirana na stvaranje povoljne poslovne klime.

U svom pristupu cjelokupnoj poslovnoj i gospodarskoj tematici, Grad Ivanec i Poslovna zona Ivanec d.o.o. primjenjuju standarde stečene u postupku međunarodno priznatog certifikacijskog projekta BFC (Business Friendly Certificate In South East Europe).

Na ispunjavanje ankete pozvani su svi poduzetnici, bez obzira na veličinu poduzeća i djelatnost.

Anketa je upućena na e-mail adrese tristotinjak ivanečkih poduzetnika, a svi su zamoljeni da je putem online obrasca https://goo.gl/forms/gPUmlRprkGNsWnwl1 dostave do 15. veljače 2019. godine.

print