Novosti

Pridružite se projektu OŠ Ivanec, Grada i Ivkoma: Darujte plastične čepove za nabavu skupih lijekova!

Četvrtak

Plastične čepove odsad više na odlažite u plastičnu ambalažu!

Umjesto toga, skupite ih i odložite u kantu kod Osnovne škole Ivanec te se tako i vi pridružite novom humanitarnom i eko projektu „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“!

Riječ je o akciji koju je dosad provodio Volonterski klub Iksićikoji djeluje u Osnovnoj školi Ivanec, a osim ivanečkih učenika, čepove su skupljali i učenici škola u Salinovcu, Prigorcu i Kuljevčici. 

Oni skupljene čepove predaju Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). To je udruga koja pomaže oboljelima od teških malignih bolesti širom Hrvatske kojaprihod od prodaje čepova usmjerava u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

Kako bi dali potporu da se ovu plemenitu akciju podrži što više sudionika, na prijedlog Vijeća učenika OŠ Ivanec i pedagoginje Vesne Vitez, u nju su se uključili Grad Ivanec i Ivkom d.d. 

A oni pozivaju sve građane, sve ustanove i institucije, udruge, poduzeća i ugostiteljske objekte, ukratko sve one koji žele pomoći teško oboljelima, da je također podrže. 

Ivkom je u međuvremenu školi donirao posebnu kantu u kojuodsad čepove mogu odložiti svi građani. 

Ona je smještena kod ulaza u ivanečku školu i obilježena je logom udruge UOLL-i i u nju slobodno možete staviti čepove iz vašeg kućanstva.

Također, Ivkom je darovao 11 kartonskih kutija koje su ivanečki učenici označili logom udruge, a koje će idućih dana biti dostavljene svim dječjim vrtićima, gradskoj upravi,školama u Radovanu, Gačicama i Margečanu, Učilištu i drugim korisnicima.

Grad će uputiti i javni dopis tvrtkama sa zamolbom da se pridruže ovoj akciji te da na vidna mjesta postave namjenske kartonske kutije u koje i zaposleni mogu odložiti čepove.Nakon što se kutije napune, čepove možete odložiti u kantu kod Osnovne škole Ivanec.

Pravila su jednostavna:

- čepovi moraju biti čvrsti (od sokova, mlijeka, omekšivača, šampona, regeneratora, tekućeg deterdženta za rublje, od ulja, kalodonta, krema i sl.)
- čep ne smije biti savitljiv i ne smije sadržavati druge materijale (npr. karton s unutarnje strane) i naravno, mora biti čist

 

print