Novosti

Srednja škola Ivanec u novom EU projektu (186.475 eura): U inovativnu matematiku s virtualnom stvarnošću

Utorak

Srednja škola Ivanec počela je s provedbom novog Erasmus+ projekta „MathReality“, u kojem sudjeluje kao partner školama i institucijama iz Francuske, Belgije, Italije, Rumunjske i Cipra.

Projekt traje dvije godine, a vrijednost mu je 186.475 eura.

Cilj projekta je poboljšati matematičke kompetencije učenika smanjenjem pasivnog učenja. To će se postići inovativnim metodama učenja i podučavanja pomoću tehnologije virtualne stvarnosti (VR). Učenicima će se osigurati atraktivan, zabavan i učinkovit način učenja različitih tema u domeni matematike pomoću virtualnih naočala.

Nastavnicima će se omogućiti pristup novim mogućnostima za poučavanje matematike te će biti educirani za primjenu VR tehnologije u obrazovanju. Rezultati projekta bit će: Knjižica "VR za obrazovanje", Pedagoški priručnik "VR za matematiku", praktični setovi za VR, VR aplikacija i nastavni scenariji koji će se prenijeti u VR aplikaciju.

Ovim projektom će se utjecati na povećanje razine znanja učenika u matematici i učiniti njihovo iskustvo učenja manje pasivnim. Korištenje tehnologije virtualne stvarnosti (VR) sigurno će imati vrlo pozitivnu ulogu u poboljšanju općeg obrazovanja i učenja matematike.

U sklopu projekta „MathReality“ ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina i nastavnica matematike i fizike Marta Bregović Flegar sudjelovale su nedavno na prvom transnacionalnom sastanku partnera u Belgiji.

Iz Srednje škole Ivanec stiže još zanimljivih vijesti.

U Ljubljani je održan međunarodni simpozij ravnatelja osnovnih i srednjih škola pod nazivom Europski javni natječaji – gdje ih pronaći, kako ih realizirati.

Europski javni natječaji za dostavu prijedloga projekata od velike su važnosti za poboljšanje budućnosti nastave. Oni su postali jedna od glavnih vodilja u razvoju obrazovanja i, u nekim slučajevima, najvažniji izvor financiranja novih projekata. Provedba takvih projekata nije rutinski posao, već onaj koji zahtijeva vještine timskog rada, vrhunsko vodstvo, veliku kreativnost i prilagodbu situaciji.

Predavači su bili i ravnatelji koji obavljaju svoj posao iznad svih standarda, a predstavnica Hrvatske bila je i ravnateljica Srednje škole Ivanec Lidija Kozina, zbog velikog iskustva i uspješnosti u pisanju i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije.

O njenoj uspješnosti u projektnom menadžmentu govori činjenica da vrijednost projekata u kojima Srednja škola sudjeluje posljednje 4 godine iznosi više od 2 milijuna eura!

Na međunarodnom simpoziju L. Kozina održala je predavanje pod nazivom „Progress by acquiring European funds“  prezentirala svoja iskustva u privlačenju sredstava Europske unije u Srednjoj školi Ivanec, izazove sa kojima se susretala i utjecaj projekata na kvalitetu škole s naglaskom na promjene, uvođenje inovacija i napredak.

print