Novosti

Grad Ivanec braniteljskim udrugama predao novouređene prostore za rad u Gajevoj ulici

Ponedjeljak

U petak, 21. prosinca, Grad Ivanec je braniteljskima udrugama na korištenje predao novouređen prostor u tzv. braniteljskoj zgradi u ivanečkoj Gajevoj ulici.

Prostori koje će četiri udruge ubuduće koristiti za sastanke, okupljanja i razne društvene aktivnosti smješteni su na 70 m2 atraktivnog prostora u prizemlju zgrade, za čije je uređenje kompletne troškove u iznosu od oko 200.000 kuna podmirio Grad Ivanec.

Po riječima resorne pročelnice Marine Držaić, na udrugama je da prostore namjeste i opreme, da se međusobno dogovore o načinu i rasporedu korištenja te da ih počnu koristiti za svoje programe i projekte.

U nastavku je gradonačelnik Milorad Batinić s predstavnicima četiriju braniteljskih udruga potpisao ugovore o zakupu poslovnog prostora na 5 godina.

Svaka od udruga zakupninu u 2019. godini će platiti u simboličnom iznosu od jedne kune, što znači da će stvarne troškove korištenja prostora (režije, pričuva) podmiriti Grad iz proračunskih sredstava.

-Svjesni činjenice da braniteljske udruge nemaju novca, Grad Ivanec ih ni ubuduće neće staviti u položaj da same moraju podmirivati troškove režija, pričuve i ostalog. Programom javnih potreba za 2019. godinu nastojat ćemo osigurati dodatna sredstva za opremanje prostora – izjavio je Batinić.

Ugovore o zakupu potom su potpisali Miljenko Grudiček, predsjednik Udruge 104. brigade ZNG-a – Ogranka Ivanec, Ljudvek Cikač predsjednik UDVDR-a Ivanec – Ogranka Ivanec, Miljenko Bregović, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Ivanec i Vjekoslav Špac, predsjednik HVIDRA-e Ivanec.

Primopredaji je nazočio i gradski vijećnik Vladimir Debeljak, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske, te predstavnici udruge Branitelji Hrvatske iz Lepoglave.

print