Novosti

Poučne predstave o otpadu u vrtićima Ivanec i Radovan te za učenike OŠ Radovan i Gačice

Petak

U sklopu EU projekta o održivom gospodarenju otpadom koji provodi Grad Ivanec s partnerima, članovi Glumačke družine Komedijaši iz Stažnjevca su, nakon dviju predstava za učenike OŠ Ivanec, jučer priredili još dvije poučne predstave za naše najmlađe.

„Neuredna Zlatokosa“ najprije je izvedena za mališane Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu, a potom i za djecu Područnog vrtićkog odjela u Radovanu te za učenike nižih razreda Osnovne škole Radovan i PŠ Gačice.

Atmosfera u ivanečkom vrtiću bila je sjajna.

Maleni su pokazali da im ni pravilno razvrstavanje otpada, a ni kompostiranje nisu nepoznanica, to više što u vrtiću i sami kompostiraju biootpad, pa su se stoga od svega srca uključili u razgovor s komunalcima Jurom i Brunom, a i za tren oka su pokupili i razvrstali otpad što ga je kroz prozor svoga dvorca razbacala Zlatokosa.

Slično je bilo i u Radovanu, gdje su učenici i mališani ispunili hol škole te i oni veselo komunicirali s Jurom, Bruni davali savjete te Zlatokosoj pomogli u uklanjanju nereda.

Riječ je o edukativnoj predstavi kreiranoj temeljem dogovora i konzultacija s pedagoškim radnicima kojom se djeci na zabavan i poučan način, primjeren njihovoj dobi, prenosi ciljana poruka o pravilnom odlaganju otpada i odgovornom odnosu prema okolišu.

Svi troškovi pokriveni su iz projekta koji je Gradu Ivancu odobrilo Ministarstvo zaštite okoliša vrijednog ukupno 335.500 kuna, pri čemu je 85% sredstava osigurano iz Europskog kohezijskog fonda.

Slijedom predviđenog terminskog plana, predstave za ostale škole bit će izvedene sljedeće godine.

print