Novosti

Otvaranjem eko kućice obilježena 10. obljetnica rada Udruge udomitelja Nada

Petak

U petak, 29. svibnja, Udruga udomitelja Nada s udomljenom je djecom i gostima obilježila svoj jubilej – desetu obljetnicu vrlo aktivnog rada i djelovanja.

Tim povodom u svom vrtu u Malezovoj ulici udruga je otvorila drvenu vrtnu kućicu koju je podigla u suradnji s brojnim sponzorima i donatorima. Kućica je doista – kućica u cvijeću, a za to je zaslužna Srednja škola iz Vinice. Nakon što su djeca prerezala crvenu vrpcu i kućicu i službeno proglasila otvorenom, priređena je velika fešta uz mnoštvo slastica.

U povodu jubileja udruzi je u ime Centra za socijalnu skrb Ivanec priznanje uručila ravnateljica Jasenka Friščić. Mladenki Ravenski i Vesni Belščak dodijeljene su zahvalnice za njihov samoprijegoran rad u Nadi. Zahvalnice su uručene i Nadi Martinčević i Zlati Tomašek. Otvorenju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Čedomir Bračko.

Udruga Nada ovog je mjeseca održala cijeli niz aktivnosti. Na Danima otvorenih vrata građanima je predstavila svoj dosadašnji rad i aktivnosti. Svoja vrata je otvorio i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece (koji djeluje na nacionalnoj razini, a sjedište mu je u Ivancu) s ciljem promocije i popularizacije udomiteljstva.

Prije desetak dana uključili su se i u akciju Hrvatska volontira te na štandu na gradskoj špici građanima dijelili brošure te ih poticali da se detaljnije informiraju o tome koje je uvjete potrebno ispuniti kako bi se građani odlučili za udomljenje djece ili starijih osoba. Time su se ujedno aktivno uključili u nacionalnu udomiteljsku kampanju Činim pravu stvar.

print