Novosti

U nedjelju, 2. prosinca, Ivanečki rudarski dani 2018.

Petak

U organizaciji Turističke zajednice grada Ivanca, u nedjelju, 2. prosinca, održat će drugi dio ovogodišnjih Ivanečkih rudarskih dana (glavna manifestacija bila je uz Dan grada), a u povodu spomendana sv. Barbare, zaštitnice rudara.

Program počinje okupljanjem ispred župne crkve u Ivancu oko 17.30 minuta, gdje će članovi Ivanečke rudarske čete, Društva prijatelja narodnih običaja Maska i Udruge građana Prigorec vjernike i posjetitelje dočekati s bakljama.

Slijedi misa koja će biti posvećena rudarima i njihovoj nebeskoj zaštitnici, a nakon završetka i zajedničkog fotografiranja, oko 19 sati sve okupljene očekuje rudarski domjenak u dvorani župnog dvora.

Moći će se kušati tradicionalna ivanečka jela koja će za ovu priliku pripremiti osoblje hotela Orion te članice Maske i Udruge građana Prigorec.

-Osim podsjećanja građana na lokalnu povijest vezanu uz rudarstvo, glavni cilj  manifestacije jest da se na njenim temeljima stvori nov i originalan ivanečki turistički proizvod. Da je njena vrijednost prepoznata, svjedoči i potpora Ministarstva turizma, HTZ-a i Županijske turističke zajednice, a održava se pod pokroviteljstvom Grada Ivanca – poručio je voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš.

Na druženje su pozvani svi građani.

print