Novosti

Grad Ivanec i 13 ivanečkih tvrtki na Međunarodnom sajmu komercijalnih investicija REXPO

Petak

U utorak i srijedu, 27. i 28. studenog, Grad Ivanec je zajedno s 13 ivanečkih poduzetnika i organizacija nastupio na Međunarodnom sajmu investicijskih projekata i komercijalnih nekretnina Rexpo 2018.

Sajam je održan u prostoru City Plaza Event Centra u Zagrebu gdje su Grad Ivanec i ivanečki poduzetnici bili dio velike sajamske manifestacije na kojoj je sudjelovalo 1.500 izlagača iz zemlje i inozemstva.

Uz Grad i Poslovnu zonu Ivanec, čiji su predstavnici boravili na sajmu, na REXPO-u su se predstavili i Studio Nexar, Tesla, IBS, MIPCRO, Hotel Orion, Foto Geci – Šumska vila, Izletište Jelenice, Izletište i skijalište Jarki, Studio Solina,Poljoprivredna zadruga Ivanec, Turistička zajednica grada Ivanca i Radio Sjeverni FM.

Bio je to treći nastup Grada na REXPO-u, ovoga puta prvi put u ulozi domaćina štanda.

Rezultati nastupa na sajmu nadišli su očekivanja:

-Najviše interesa potencijalnih ulagača bilo je za turističku ponudu pojedinih ivanečkih poduzetnika vezanu uz mogućnost posjete i boravka turista pa čak i za mogućnosti ulaganja u razvoj takvog tipa objekata kao dobrog oglednog primjera za jačanje privatnog turističkog sektora i van granica Hrvatske. Na sajmu se tražila ideja za koncept takvog  ulaganja kao izvoznog proizvoda – izjavila je direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o. mr. sc. Lana Labaš. 

Grad predstavio je mogućnost ulaganja u svoje poslovne zone i svoje brownfield objekte proizvodne namjene.

Također, predstavljen je i katalog privatnog zemljišta spremnog za ulagače iz proizvodnog sektora.

Ostvareni su i kontakti s predstavnicima velikih gradova koji su se, slijedom toga da je Ivanec nositelj BFC znaka i dviju nagrada Financial Timesa, zanimali za ivanečki koncept i gradske poslovne promo materijale.

U tom kontekstu svima zainteresiranima na raspolaganju je bio novi Poslovni vodič Grada Ivanca za investitore.

Uz gradonačelnika Milorada Batinića i njegova zamjenika Branka Putareka, štand je obišao i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar i pomoćnik ministra gospodarstva Zvonimir Novak, a dulje vrijeme na štandu je proveo i vlasnik REXPO-a Jozo Jurić.

Budući da se radi o sajmu međunarodnog karaktera, okupljeni domaći i strani izlagači upoznali su se s ponajboljim projektima iz cijele regije, a u dva dana trajanja sajma održanje niz konferencija, panel diskusija, predavanja i prezentacija. 

2

 

print