Novosti

Ivanečki učenici na terenskoj nastavi u Muzeju planinarstva Ivanec

Utorak

Učenici četvrtog b i c razreda ivanečke Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog održali su terensku nastavu iz predmeta Priroda i društvo u Muzeju planinarstva Ivanec.

Učenici su najprije posjetili arheološki lokalitet u ivanečkom gradskom parku gdje ih je arheologinja i povjesničarka umjetnosti Ivančica Peharda, viša stručna referentica za društvene djelatnosti i civilno društvo u Gradu Ivancu, ukratko upoznala s najstarijom poviješću našega grada.

Na putu do Muzeja planinarstva nakratko su se zaustavili i u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene gdje su saznali koji su najstariji dijelovi crkve i crkvenog inventara.

U Muzeju planinarstva su kroz predavanje I. Peharda najprije naučili što je to muzej, zašto postoje muzeji i što se u njima čuva, a potom su se kroz predavanje dr. sc. Suzane Jagić upoznali s poviješću Ivanca i poznatim Ivančanima, čija imena danas nose ulice našega grada.

Interaktivnim sadržajima u vidu računalnih igara za učenje i ponavljanje gradiva učenici su svoju terensku nastavu u Muzeju priveli kraju te, obogaćeni novim iskustvima i znanjima, obećali svoj ponovni dolazak.

Vjerujemo da učenici 4.a, koji tek trebaju odraditi svoju terensku nastavu, s nestrpljenjem očekuju dolazak u Muzej planinarstva.

print