Novosti

Završena serija javnih tribina o održivom gospodarenju otpadom za građane svih 30 ivanečkih mjesnih odbora

Četvrtak

Javnom tribinom o održivom gospodarenju otpadom koja je u srijedu, 21. studenog, u društvenom domu u Knapiću održana za građane mjesnih odbora Lančić-Knapić, Vuglovec, Gečkovec i Kaniža, završen je ovogodišnji program edukativnih skupova koji su širom gradskog područja održani u sklopu EU projekta „Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području grada Ivanca“.

Na dobro posjećenom skupu građani su postavili niz konkretnih pitanja na koja su odgovarali predstavnici Grada Ivanca, dogradonačelnik Branko Putarek i članovi gradskog Projektnog tima zaduženi za provedbu ovog projekta – savjetnica za komunalno gospodarstvo Marina Hudika i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ljiljana Risek, kao i vanjska suradnica Lovorka Gotal Dmitrović, koja je i održala stručni dio tribine.

U utorak, 20. studenog, edukativni skup održan je i u staroj salinovečkoj školi, za mještane Salinovca, Ivanečkog Vrhovca, Ivanečkog Naselja i Punikvi.

Ukupno je održano 10 tribina koje su terminskim planom bile predviđene za 2018. godinu, a njima su bili obuhvaćeni građani svih 30 mjesnih odbora na području grada Ivanca.

Zadnja tematska tribina, predviđena za građane cijelog administrativnog gradskog područja, bit će organizirana u 2019. godini.

U sveobuhvatnom projektu koji će trajati sve do srpnja 2019. godine bit će proveden još cijeli niz drugih aktivnosti koje, među ostalim, obuhvaćaju i edukaciju mališana i učenika, a uz one koje su već realizirane, do kraja godine slijedi još nekoliko informativnih tematskih radijskih i TV emisija, uključujući i TV spotove, kao i propagandne kampanje vezane uz obilježavanje pojedinih datuma kojima se popularizira odgovoran odnos prema okolišu.

Odgovori na velik broj konkretnih pitanja koja su građani postavili na tribinama bit će objavljeni u izdanju Ivanečkih novina koje izlazi početkom prosinca.

print