Novosti

Širom grada Ivanca obilježen Dan sjećanja na Vukovar

Ponedjeljak

U subotu, 17. studenog, širom grada Ivanca obilježen je Dan sjećanja na Vukovar.

Riječ Vukovar čitala se u tihom plamsanju svijeća ispred spomenika poginulim ivanečkim braniteljima te na putu svjetlosti od crkve do spomenika, kao poruka živih da vukovarske mrtve, i one koji mirno počivaju na grobljima, ali i one kojima se groba ni do danas ne zna, nisu zaboravili. 

U župnoj crkvi sv. Marije Magdalene misu zadušnicu za sve vukovarske žrtve, ali i za sve žrtve Domovinskog rata predvodio je vlč. Mišel Kovačević.

Nakon mise svi su vjernici, članovi obitelji poginulih, branitelji, predstavnici Grada Ivanca i ostali građani u koloni sjećanja krenuli prema spomeniku, paleći usput lampaše za pokoj  duša žrtava Vukovara i svih drugih koji su pali u obrani za domovinu. 

Svijeće su zapaljene i kod spomenika, a u ime Grada Ivanca položili su ih gradonačelnik Milorad Batinić i njegova zamjenica Lidija Kozina.

Manifestaciju su u suradnji sa župom Ivanec organiziraliOgranak UDVDR-a i HVIDR-a Ivanec, uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Ivanca te uz potporu Policijske postaje Ivanec i Ivkoma d.d.

Nizom drugih aktivnosti Dan sjećanja i idućih dana nastavljaju obilježavati UDVDR  i HVIDR-a.

Dan sjećanja obilježen je širom ivanečkog područja, posebno u Margečanu, gdje su, molitvom kod spomenika žrtvama rata i paljenjem lampaša u centru naselja i oko vodenice, učenici i građani odali počast Vukovaru.

Uključili su se i članovi Udruge građana Margareta, DVD-a, Udruge umirovljenika, Lovačkog društva Šumski zec i NK Mladosti.

print