Novosti

Mještani Bedenca i Jerovca Gornjeg na dobro posjećenoj tribini o održivom gospodarenju otpadom

Petak

Cijeli niz pitanja u četvrtak su, 8. studenog, na javnoj tribini o održivom gospodarenju otpadom održanoj u prostorijama vatrogasnog doma u Bedencu, mještani Bedenca i Jerovca Gornjeg postavili predstavnicima Ivkoma d.d. i Grada Ivanca.

Kao što je to bio slučaj i na svim dosad održanim skupovima u drugim mjesnim odborima, građani su i ovoga puta zatražili odgovore na pitanja o konkretnoj problematici – o tome zašto je uopće došlo do povećanja cijena odvoza, pa zatim, ima li Ivkom dovoljno kapaciteta za zbrinjavanje povećanih količina plastične i papirne ambalaže i može li se i u nas dogoditi „sindrom Zagreba“.

Nadalje, zašto na ivanečkom području više nema tzv. zelenih otoka, može li Ivkom zaraditi na prodaji otpada namijenjena reciklaži, kada se očekuje zamjena vreća spremnicima, moraju li odvoz otpada plaćati i vikendaši i građani koji žive u inozemstvu, a doma borave samo povremeno itd.

Na većinu pitanja i ovoga je puta odgovorila Mirjana Skroza, voditeljica Sektora za komunalne poslove Ivkoma d.d.

Napominjemo da pitanja građana na svim tribinama bilježimo (mnoga se i ponavljaju) te da ćemo u cilju što potpunijeg informiranja građana odgovore na njih objaviti u idućem broju Ivanečkih novina (br. 115, prosinačko izdanje).

Javne tribine nastavljaju se tijekom idućeg tjedna, kada će u razdoblju od 13. do 16. studenog biti održana još četiri informativna skupa kojima će biti obuhvaćeno stanovništvo još 10 mjesnih odbora.

Sve tribine počinju u 18 sati.

print