Novosti

Poslovna zona Ivanec na svečanosti u povodu otvaranja EU projekta Razvoj mreže PPI-a u RH

Ponedjeljak

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održala je svečanu konferenciju povodom otvorenja pilot projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (eng. BOND – Business Organisations Network Development)“ vrijednog 7.012.151,60 kuna, cjelokupno financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Svečanosti je nazočila i mr. sc. oec. Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec d.o.o., gradske tvrtke koja također sudjeluje u ovom projektu.

Podsjećamo, Poslovna zona Ivanec je za sudjelovanje u projektu temeljem kriterija izvrsnosti odabrana na natječaju HAMAG-BICRO-a koji ju je, među 66 prijavljenih potpornih institucija iz cijele Hrvatske, svrstao na visoko peto mjesto.

Cilj ovog projekta je kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI) razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama.

Jedan od rezultata projekta bit će Mreža poduzetničkih potpornih institucija kao platforma preko koje će HAMAG-BICRO koordinirati razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.

Naročito valja naglasiti da će u drugu fazu  projekta ući samo odabrani PPI i to temeljem pokazatelja i rezultata  iz ove, prve pilot faze.

Druga faza vrijedna je oko 5 milijuna eura i namijenjena je daljnjem razvoju svih  kapaciteta mreže i kapaciteta PPI sudionika, a Poslovna zona Ivanec je zbog brojnih edukacijskih, specijalističkih i financijskih efekata itekako zainteresirana za uključivanje u sljedeću fazu projekta.

Više informacija na www.hamagbicro.hr i na www.strukturnifondovi.hr te na www.poslovna-zona-ivanec.hr/

print