Novosti

S novim brojem Ivanečkih novina građanima stiže i letak „Kako pravilno odvajati otpad u kućanstvu?“

Ponedjeljak

U distribuciji je novo, 114. izdanje Ivanečkih novina.

Uz svaki primjerak novina, svim kućanstvima na administrativnom području grada Ivanca stiže i edukativno-informativni letak naslovljen „Kako pravilno odvajati otpad u kućanstvu?“. Ova letak dio je Programa izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području grada Ivanca koji se većim dijelom financira iz EU Kohezijskog fonda.

Sadržaj je koncipiran popularno, na način da korisnicima na jednostavan i razumljiv način pruži detaljne informacije o navedenoj tematici.

Pažnju građanima skrećemo naročito na dio u kome je obrađeno odvajanje otpada, a gdje je detaljno navedeno koji se otpad u pojedine spremnike/vreće mora odlagati, zatim, što se nikako u njih ne smije odlagati te s uputom kamo takav otpad odložiti.

Troškovi izrade, tiskanja i distribucije pokriveni su iz EU sredstava.

Što se tiče novog izdanja Ivanečkih novina, ono donosi izvješća o cijelom niz aktualnih gradskih komunalno-infrastrukturnih (nerazvrstane ceste, EU projekt u Prigorcu, uređenje groblja i autobusnih stajališta) i društvenih projekata (Muzej planinarstva) čija je provedba u tijeku ili su u međuvremenu privedeni kraju.

Znatan dio izvješća posvećen je i poslovnim aktivnostima kojima gradska uprava provodi u cilju stvaranja što boljeg poslovnog okruženja, s posebnim naglaskom na stipendije za studente i učenike.

Velik prostor posvećen je i tematici vezanoj uz zbrinjavanje otpada, a sve u cilju intenzivnog informiranja i edukativne kampanje koju po tom pitanju putem Ivanečkih novina cijele ove godine provodi Grad Ivanec.

Ni u ovom broju nisu zaobiđene najvažnije aktivnosti civilnih udruga, sportskih klubova i rekreacijskih udruga koje djeluju na području grada Ivanca, kao i više zanimljivosti iz šireg društvenog života.

Povezani dokumenti

print