Novosti

Sutra prva edukacija o gospodarenju otpadom za građane mjesnih odbora Ivanec I, II, III i IV

Srijeda

Pozivaju se svi građani Ivanca (mjesni odbori I, II, II i IV) da u četvrtak, 25. listopada, dođu u Srednju školu Ivanec na javnu tribinu o gospodarenju otpadom i o tome kako pravilno odvajati otpad u kućanstvu. 

Tribina će u školskom amfiteatru početi u 18 sati, a održat će je dr. sc. Lovorka Gotal Dmitrović u suradnji s predstavnicima Ivkoma d.d. i Grada Ivanca.
Kako smo već javili, ovom, prvom tribinom ujedno i službeno počinje EU projekt edukacije građana o novom sustavu gospodarenja otpadom na području grada Ivanca.

Građani su na tribinu pozvani i putem plakata koji su postavljeni po cijelom Ivancu te putem poziva emitiranih u programu Radija Sjeverni FM.

Nakon Ivanca edukacije će se održati i za stanovnike svih ostalih mjesnih odbora. 

Idućeg tjedna, zbog Svih svetih, tribina neće biti, a nakon toga edukacija će se održati u utorak, 6. studenog, za mještane Prigorca i Ivanečke Željeznice, u prostorijama škole u Prigorcu, nakon čega slijede i tribine u ostalim naseljima. 

Sve tribine u mjesnim odborima koje su terminskim planom predviđene za ovu godinu trebaju završiti 21. studenog.

Građani su pozvani da se na sutrašnju tribinu odazovu u što većem broju kako bi iz prve ruke dobili niz korisnih i praktičnih informacija o svemu što ih zanima u vezi s tematikom otpada.

Svakoj tribini nazočit će i predstavnici Grada Ivanca i Ivkomad.d. te odgovarati na njihova pitanja.

Projekt je vrijedan ukupno 335.462,88 kuna, s time da se 85% ili 285.143,44 kuna financira iz EU Kohezijskog fonda, dok ostatak od 15% ili 50.319,44 kuna financira Grad Ivanec.

print