Novosti

Raspisan natječaj za dodjelu stipendija za ak. godinu 2018./2019. – stipendije za deficitarna zanimanja s 500 rastu na 800 kn

Utorak

Grad Ivanec raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku godinu 2018./2019. 

U novoj ak. godini Grad će dodijeliti novih 35 stipendija i to 30 na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju te 5 stipendija za deficitarna zanimanja. 

Pritom valja naglasiti da Grad Ivanec temeljem kriterija deficitarnosti zanimanja nastavlja stipendirati 5 studenata iz prošlih godina, iz čega proizlazi da Grad novčano pomaže studiranje ukupno 40 stipendista.

S obzirom na to da su pojedina zanimanja izrazito deficitarna i da na našem području postoji velika potreba za njima, Grad – u želji da stimulira školovanje za ova zanimanja i da takve kadrove zadrži na domicilnom području - u novoj ak. godini povećava iznose stipendija za deficitarna zanimanja s dosadašnjih 500 na 800 kuna mjesečno.

Deficitarnim zanimanjima proglašeni su mag./inž.elektrotehnike i strojarstva, doktori medicine te mag.farmacije i logopedije.

Ukoliko kvota za ova zanimanja ostane nepopunjena, dodijelit će se stipendije za druga deficitarna zanimanja i to za mag./inž. građevinarstva te za mag. edukacije matematike i fizike.

Stipendije za deficitarna zanimanja dodjeljuju se pod uvjetom da njihovi korisnici nakon završetka studija, ako postoji potreba, ostanu raditi na području grada Ivanca najmanje onoliko vremena koliko su dobivali stipendiju, na što će se studenti obvezati ugovorom.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 7. studeni 2018. godine, a svi detalji dostupni su u dokumentima u privitku.

 

Povezani dokumenti

print