Novosti

Pripreme za Zelenu čistku: Gradonačelnik M. Batinić svim mjesnim odborima poslao dopise sa zamolbom da lociraju onečišćene lokacije i dostave podatke o vrsti i količini otpada

Srijeda

Grad Ivanec u subotu će se, 18. travnja, pridružiti ovogodišnjoj ekološkoj akciji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. U cilju njene što bolje provedbe gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić svim je mjesnim odborima poslao dopise sa zamolbom da lociraju onečišćena mjesta na svom području te da dostave podatke o vrsti i količini nelegalno odloženog otpada na njima. Te i druge zatražene podatke vijeća mjesnih odbora Gradu Ivancu trebaju dostaviti do kraja veljače.

Mjesni odbori koji ističu da na svojim područjima nemaju divljih odlagališta upućeni su da se u Zelenu čistku uključe uklanjanjem raslinja s javnih zelenih površina ili uređenjem okućnica i drugih površina svojih sugrađana koji su teško bolesni ili žive u teškim socijalnim prilikama. 

Kao što je poznato, Ivanec je u svim dosadašnjim akcijama (od prve 2012., pa nadalje) po masovnom odazivu građana i mladih bio neosporni rekorder akcije u Hrvatskoj. Odaziv djece, mladih i građana kulminirao je lani, kada se u Čistku uključilo blizu 1.800 sudionika!

I ove će godine vodstvo Grada Ivanca uoči Zelene čistke održati koordinacijski sastanak s predstavnicima mjesnih odbora, civilnih udruga i svih drugih prijavljenih za sudjelovanje u akciji te s njima dogovoriti sve detalje oko početka, sortiranja i odvoza prikupljenog otpada, opskrbe akcijaša vrećama i rukavicama, komunikaciju s komunalnim redarima, prehranu odraslih sudionika i djece te medijsko praćenje akcije.

print