Novosti

Čestitka gradonačelnika M. Batinića učiteljima i profesorima uz 5. listopada, Svjetski dan učitelja

Petak

 

Poštovani učitelji i učiteljice, profesorice i profesori!

U ime svih građana grada Ivanca čestitam Vam 5. listopada, Svjetski dan učitelja te koristim priliku da Vam u ime cijele zajednice uputim najtoplije izraze zahvalnosti na trudu, samoprijegornom radu i naporu koji ulažete u odgoj i obrazovanje djece i mladih. 

Jer upravo Vi ste ti koji naše đake prvašiće prvi dočekujete u razredu na samom početku njihova obrazovanja i Vi ste ti koji mlade ljude ispraćate u život nakon što završe srednju školu i fakultet. 

Vi ste ti koji odgajaju mlade naraštaje i samim time stvarate budućnost našeg društva i zato je vaša uloga velika i nezaobilazna. 

I bit će još veća jer – ponovno - Vi ste ti koji ćete iznijeti kurikularnu reformu i osposobiti nove generacije za suvremene tokove 21. stoljeća te usporedo s time, i našu državu u cjelini učiniti modernijom i konkurentnijom na tržištu znanja.

Želim, vjerujem i nadam se da će Vaš rad, unatoč svih zapreka i ograničenja, biti valoriziran i povećanjem plaća.

Učitelji su oduvijek bili i jesu intelektualna snaga i nositelj promjena u društvu i zato je njihovo osnaživanje na svim razinama ne samo nužnost, već i imperativ za zadovoljnog učenika i izgradnju modernog društva znanja – stoji u čestitki koju svim učiteljima i profesorima upućuje gradonačelnik Ivanca M. Batinić sa svojim zamjenicima Lidijom Kozina i Brankom Putarekom te predsjednicom Gradskog vijeća Ksenijom Sedlar Đunđek.

print