Novosti

Mladi iz Ivanca u EU projektu razmjene mladih u sklopu Erasmus+ programa

Četvrtak

Do listopada ove godine trajat će provedba projekta razmjene mladih Empowered For The Future koji Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec u partnerstvu s Ljudskom univerzom Ormož iz Slovenije i Udruženjem Nova generacija iz BiH provodi u cilju osnaživanja mladih iz sustava socijalne skrbi za pripremu za tržište rada i samostalni život.

Mladenka Ravenski, predsjednica Udruge, navodi kako se radi o projektu koji je financiran iz sredstava EU, u sklopu Erasmus+ programa.

Središnja aktivnosti bila je razmjena mladih koja je održana u Novom Vinodolskom, gdje se 60-ero mladih iz triju zemalja imalo prilike družiti, stjecati nova poznanstva, a kroz niz korisnih radionica i nova znanja i iskustva.

- Mladi iz udomiteljskih obitelji koje su u članstvu Udruge udomitelja „Nada“, članovi kluba mladih i volonteri Udruge već treću godinu za redom sudjeluju u projektima razmjene kroz koje upoznaju mlade iz drugih zemalja, razmjenjuju iskustva i pokreću zajedničke inicijative - ističe Stella Mateša, voditeljica projekta.

- Poseban značaj ovog projekta je u tome što okuplja većinu mladih s manje mogućnosti, kao i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi te iz siromašnih i socijalno isključenih obitelji. Upravo ovakvi projekti prilika su da se osnaži populacija mladih u riziku, da im se omogući da odu na ljetovanje, da upoznaju mlade iz drugih zemalja te da na neformalan, ali njima primjeren način steknu nova znanja i iskustva – poručila je Katarina Maček Stjepanović, stručna suradnica Udruge.

Detaljnije o projektu na FB stranici: https://www.facebook.com/Empowered-for-the-Future-Erasmus-2083572095299244/?fb_dtsg_ag=AdzQfGrgklr9tN0uUc_LaorBO0hBYzlQ0Oi0ZMwIL6UQGg%3AAdxDc2huPwJRFD3SkRBmLu-2_ciQP_5JSS2QikuvM_UBBg

print