Novosti

Poslovna zona Ivanec-istok: Poduzetnici najavljuju gradnju novih proizvodnih pogona

Ponedjeljak

Uz Ivančicu d.d. Ivanec koja u Poslovnoj zoni Ivanec gradi logističko – distributivni centar te tvrtku GPT Đurasek koja gradi proizvodni pogon, nova ulaganja, točnije gradnju novih poduzetničkih objekata u Poslovnoj zoni Ivanec – istok najavljuju i druge tvrtke.

Među njima je i high tech tvrtka Hydromat d.o.o. iz Horvatskog, iz koje najavljuju da će ove godine pokušati dovršiti izradu projektne dokumentacije te sljedeće godine na svojoj poslovnoj parceli u Poslovnoj zoni također krenuti u izgradnju novih poslovnih prostora.

Ističu da u sadašnjem pogonu na Horvatskom više nemaju dovoljno prostora – nedostaje im funkcionalan prostor za strojnu obradu, ispitivanja, montažu, za skladišta, odnosno, da im je potrebno najmanje 2.000 m2 novog prostora.

Gradnju metaloprerađivačkog proizvodnog pogona krajem ove ili u prvoj polovici ove godine najavljuje i poduzetnik Mladen Brozd iz Krapinsko – zagorske županije i to na čestici od 1.717 m2 koju je kupio također u Poslovnoj zoni Ivanec – istok.

Grad Ivanec ima još nekoliko vrlo ozbiljnih zahtjeva za otkup zemljišta i najavu gradnje novih pogona u Poslovnoj i Industrijskoj zoni, međutim kako je riječ o privatnim poduzetničkim inicijativama koje imaju i status poslovne tajne, želja je poduzetnika da se u ovom trenutku njihove poslovne namjere javno ne publiciraju.

print