Novosti

Grad Ivanec i DVD Bedenec: Riješeni imovinsko – pravni odnosi nad vatrogasnim domom u Bedencu

Srijeda

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić i predsjednik DVD-a Bedenec Ivan Vresk u utorak su, 4. rujna, u Gradskoj vijećnici potpisali ugovor kojim su definirani imovinsko-pravni odnosi vezani uz vatrogasni dom i nekretninu na kojoj je objekt sagrađen te buduće korištenje njegovih prostora.

Poznato je da imovinsko-pravni odnosi u vezi s time dosad nisu bili riješeni na zadovoljavajući način jer je DVD Bedenec vatrogasni dom izgradio na nekretnini koja je bila u vlasništvu Grada Ivanca.

o tom pitanju je sada nađeno sporazumno rješenje i to tako da je Grad zemljište poklonio DVD-u Bedenec, odnosno omogućio mu je da se upiše kao vlasnik zemljišta i na njoj izgrađenog objekta.

Zauzvrat je DVD Bedenec omogućio korištenje tavanskog prostora s pripadajućim i zajedničkim prostorijama za općedruštvene potrebe, točnije za rad mjesnog odbora, udruga civilnog društva i građana s područja Bedenca te za pojedine društvene potrebe Grada Ivanca.

Suradnjom s Gradom koje je rezultiralo dogovorom i sporazumnim rješenjem stvorene su pretpostavke da se objekt, koji je dugo godina stajao nedovršen, napokon dovrši i primjereno uredi.

U tome je DVD-u pripomogao i Grad Ivanec koji je u proračunu osigurao 100.000 kuna za radove u unutrašnjosti, a tim sredstvima uređeno je grijanje s pratećom potrebnom opremom. U pripremi su i radovi na izvođenju ventilacije, klimatizacije i rasvjete te za završetak radova na gornjem dijelu objekta.

DVD-u je stigla i velika novčana donacija od 20.000 eura od sponzora koji se ne želi javno eksponirati, a koja je DVD-u omogućila izvođenje cijelog niza drugih radova i opremanje objekta.

Pomoć DVD-u najavljuju i novi sponzori, a želja je domaćina da većinu radova izvedu što prije kako bi u uređenim prostorima mogli obilježiti svoj ovogodišnji jubilej - 15. godišnjicu rada i djelovanja te tom prilikom primjereno zahvaliti svima koji su, nakon niza godina, omogućili ubrzano uređenje vatrogasnog doma u Bedencu.

print